27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2011 Červen

Základy sociologie

26.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Sociologie

Přehledná publikace slouží jako základní text pro studenty příslušných oborů VŠ. Základy sociologie jsou zde představeny ve třech tématických na sebe navazujících blocích. Po úvodu, který seznamuje s předmětem sociologie a její metodou, jejím vznikem a vývojem, základními otázkami a paradigmaty, následuje blok věnovaný sociální integraci ústící v blok věnovaný sociálnímu uspořádání a v poslední blok věnovaný sociálnímu jednání.

Jedná se o publikaci tzv. „úvodu do studia“. Její jedinečnost a atraktivnost pro studenty spočívá v tom, že v závěru každé kapitoly je uveden přehled pojmů a kontrolní otázky. Ke každé kapitole 1–12 náleží jedno cvičení ze cvičebnice v závěru publikace, jehož účelem je upevnění získaných znalostí. (Grada, Novotná Eliška)

Angličtina last minute

26.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Anglické fráze na poslední chvíli snadno a rychle! Dovolená je před vámi a vy si neumíte anglicky objednat ani kávu? Neklesejte na mysli! Tato přehledná a tématicky uspořádaná příručka shrnuje slovní zásobu a fráze, které vám dodají jistotu při cestování. Domluvíte se na letišti, objednáte si taxíka, ubytujete se v hotelu, zeptáte se na zajímavosti v okolí a koupíte si opravdu jen to, co chcete. Vaše dovolená může začít! (Fragment)

Sociologie sociálních skupin

25.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Sociologie

Naše každodennost se odehrává v sociálních skupinách. V nich prožíváme svá přátelství a spory, v nich si druhých vážíme či je zatracujeme. V nich se máme rádi, milujeme a nenávidíme, hádáme se a pomlouváme. Ve skupinách spolupracujeme a soutěžíme, pomáháme si, ale i ubližujeme. Ve skupinách nejsme sami – a nejsme-li sami, nebo ve dvojici, jsme… v sociální skupině. Dovolte, abychom vám představili sociální skupinu, jako jednu z forem sociální integrace. Seznamte se s jejími aktéry, jejich skupinovými pozicemi a rolemi. Uvažujte o Celý článek »

Percy Jackson – Prokletí Titánů

25.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš… Že patřím do Tábora polokrevných už taky víš… Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa. Vezmeme tě s sebou, chceš? (Fragment)

Sociální psychologie

21.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Psychologie

2.přepracované a rozšířené vydání
Druhé, rozšířené vydání úspěšné publikace Sociální psychologie přináší informace o základech, vývoji i nejnovějších objevech v oboru. Autoři srozumitelnou a přehlednou formou vymezují předmět sociální psychologie, pojednávají mimo jiné o sociálním chování, o sociální inteligenci, komunikaci i sociálních skupinách. Publikace je určena nejen studentům psychologie, sociologie, andragogiky a ostatních humanitních oborů a odborné veřejnosti z řad psychologů a souvisejících profesí, ale i laickým čtenářům, kteří touží lépe porozumět tajům rychle se rozvíjejícího oboru.
(Grada, Výrost Jozef, Slaměník Ivan)

Italština pro samouky

20.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Naučte se další cizí jazyk! Osvojte si slovní zásobu, správnou výslovnost a základy italské gramatiky. Učebnice s jednoduchou strukturou a MP3 nahrávky vám to ještě usnadní. (Fragment)

Sociologie organizace

20.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Sociologie

Kniha nás vede do světa, jehož jsme tvůrci: do světa organizací. Jejich význam rostl spolu s civilizačním vývojem a dnes si neumíme svůj každodenní život bez nich představit. Budeme poznávat organizace jako formální sociální útvary, ve kterých je vykonávána moc (nebudeme tedy věnovat pozornost neformálním sociálním skupinám). Cestu začneme otázkou „Co to jsou ty organizace?“, na niž budeme hledat odpověď v úvahách o sociálním konstruování reality. Odpověď nám umožní tázat se „Proč tady jsou ty organizace?“ a uvažovat poté o jejich nejvýznamnějších znacích. Třetí milník na cestě vytyčíme položením otázky „Co to v Celý článek »

Křišťály moci – Hněv Pána ohně

19.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Neilin odhalila Arwinovo tajemství. Už mu nedokáže důvěřovat ani odpustit… nebo snad ano? V utajovaném městě Bílých elfů Än-Ielwil, o kterém se vyprávějí pouze legendy, Neilin konečně nachází klid. Noví přátelé ji doprovázejí za prvním Křišťálem moci, ale nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Neilin čeká setkání se Smrtí. Na Smaragdittu teče krev. Král Edrian se rozhodl získat své město zpět, ale Isgraëlova armáda nestvůr je strašlivá. Pomohou elfové svým dávným lidským přátelům? Poslední naděje leží v rukou Terien a bájných gryfů. Isgraël zatím odhaluje svou nejničivější zbraň. Neilin se musí Celý článek »

Psychologie ve vzdělávání a její psychodidaktické aspekty

17.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Psychologie

Jak naplňovat vzdělávací cíle? Jakou úlohu v jejich naplňování má psychologie? Jak rozvíjet žádoucí kompetence u žáků? Na co klást důraz v oblasti žákovské a učitelské interakce, v oblasti výukových metod, forem, hodnocení aj.? Na to vše a mnohem víc odpovídá tato publikace. Zaměřuje se zejména na oblast pojetí psychologie, na to, jakým způsobem reaguje na současné požadavky kurikulární reformy. Hlavní důraz je kladen na psychologické porozumění didaktickým otázkám – na oblast, která je velmi zajímavá nejen pro studenty psychologie, pedagogiky, ale i jiných humanitních předmětů. Knihu jistě ocení odborníci (pedagogové, psychologové) v praxi.
(Grada, Kosíková Věra)

Válečná technika – Od oštěpu po stíhačku

17.06.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Proč se všichni tolik báli válečných lodí Vikingů? Kdo vynalezl střelný prach? Kdy došlo k prvnímu úspěšnému letu letadla? Proč se Velká Británie pokoušela na konci první světové války zakázat ponorky? Fascinující skutečnosti o válečných strojích od středověkých bitev po nadzvukovou a „neviditelnou“ techniku. Sleduj, jak se vyvíjely schopnosti čelit měnícím se požadavkům válečnictví. Válečné stroje vyrážejí do boje! (Fragment 2010)