27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2011 Červenec

Kompletní přehled české a světové literatury

31.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Nepostradatelná kniha do vaší knihovny! Kompletní přehled české a světové literatury je vynikající pomůckou pro školní výuku literatury i pro souhrnné opakování probrané středoškolské látky. Výborně poslouží pro přípravu k nové maturitní zkoušce a příjímacímu řízení na vysoké školy. Zaujme však i všechny čtenáře a zájemce o českou a světovou literaturu. (Fragment)

Sociální psychologie pro pedagogy

31.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Psychologie

Sociální psychologie patří do souboru základních vědních disciplín, v nichž musí být pedagog orientován, protože napomáhají reflexi nad účinností jeho vyučování a úspěšností žákova učení a protože jej kvalifikují jako profesionála. Autor knihy, prof. PhDr. Zdeněk Helus, DrSc., patří v České republice mezi přední odborníky oboru sociální a pedagogické psychologie. Teoretické i praktické poznatky uspořádal jako přehlednou učebnici určenou především pro studenty učitelství na VŠ, na vyšší úrovni studia může být nápomocna i doktorantům a praktikujícím učitelům i pedagogům pracujícím v neučitelských profesích (vychovatelům, poradcům, inspektorům).
Celý článek »

Letopisy NARNIE – komplet

26.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Svět fantazie vám přináší zcela nový a jedinečný rozměr! Všech sedm příběhů Letopisů Narnie v jedné knížce! Poznejte historii Narnie od jejího vzniku až po poslední bitvu. Prožijte dobrodružství v zemi obrů, trpaslíků, kentaurů a dalších tajemných bytostí v zemi, kde vládnou kouzla, zvířata mluví a kde se může stát cokoli. Souborné vydání světového bestselleru je tím nejlepším dárkem pro mladé čtenáře! (Fragment)

Pedagogika

26.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Pedagogika

Tato publikace slouží k základní orientaci v pedagogice jako moderní vědě. Je koncipována jako učebnice základů pedagogiky a didaktiky s úvodem do sociální pedagogiky, pedagogického výzkumu a diagnostiky žáka. Poskytuje nové pohledy na výchovu a vzdělávání a otevírá prostor k vlastnímu pedagogickému uvažování. Základním cílem učebnice je především podporovat samostatné pedagogické myšlení, tvořivost a prostřednictvím variabilních úkolů a otázek umožnit reflexi vlastního učení. Text je určen především studentům středoškolského pedagogického vzdělávání a studujícím učitelství na pedagogických i jiných fakultách, ale také začínajícím učitelům, vychovatelům a všem ostatním, kteří mají touhu po vědění a putování pedagogickou teorií a praxí. (Grada, Čábalová Dagmar)

Speciální pedagogika

08.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Pedagogika

Potřeba a snaha léčit choroby a napravovat vady či poruchy je stará stejně jako nemoci a postižení. Druhem léčby však může být i vzdělávání a úspěšné začlenění do společnosti. Obor speciální pedagogiky se vyprofiloval postupně při hledání optimálních přístupů k handicapovaným lidem a ve snaze vychovávat, vzdělávat a rozvíjet tyto jedince tak, aby nakonec byli schopni prožívat i navzdory různým znevýhodněním kvalitní a smysluplný život. Vždyť trend celoživotního učení a trvalého osobnostního rozvoje se postižených lidí týká stejně jako všech ostatních. Snad této snaze pomůže i kniha Speciální pedagogika, která je Celý článek »

Angličtina – věty a fráze pro každou situaci

08.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Chcete si jen zopakovat běžné anglické fráze? Nebo chcete svou angličtinu při konverzaci trochu „okořenit“? Připomeňte si základní anglické fráze a naučte se i další ustálená spojení, která dodají Vaší angličtině ten správný říz. (Fragment)

Psychologie osobnosti

03.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Psychologie

Hlavní témata, současné přístupy
Monografie shrnuje nejnovější poznatky o hlavních tématech psychologie osobnosti – temperamentu, rysech, inteligenci, sebepojetí, motivaci a vývoji osobnosti. Důraz je kladen na vývoj v oboru za posledních pětadvacet let. Každá kapitola je uvedena krátkým historickým exkurzem a výčtem poznatků, které jsou v dané oblasti považovány za základní, následuje rozbor a kritické zhodnocení vývoje v dané tematické oblasti. Velká pozornost je věnována i otázkám osobní pohody a duchovního rozměru života člověka, spiritualitě. Do knihy je zařazeno i Celý článek »

Čarodějka Šestého měsíce – Hadí znamení

03.07.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Čarodějky POZOR! Nina se vrací v další knize plné napínavých dobrodružství! Karkon daroval proradnému starostovi Benátek zlatý důl v Peru, kde je uctíván jako hadí bůh. Starosta je čarodějem temné magie, živí se kočkami s hadím znamením, pocházejících z ostrova Clemente a může se měnit v hada díky kouzelnému lektvaru. NIna ho musí přemoci a osvobodit třetí akránum. Podaří se Nině přemoci Karkona a jeho služebníky a přivézt všechny kočky zpět do Benátek? (Fragment)