27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2011 Srpen

Křišťály moci – Zrada temného elfa

20.08.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Vítejte v Mianthilii, čarovné zemi elfů! Síly dobra a zla stojí proti sobě! Temní a Bílí elfové se dávají do boje o sedm křišťálů moci, jejichž prostřednictvím je možné ovládnout celý svět. Dle proroctví může křišťály najít a získat pouze obyčejná venkovská dívka Neilin, která však o svém poslání nic netuší. Dívky se snaží zmocnit Temný elf Izgraël, proti kterému stojí bojovník bílých elfů Arwin. Jak dopadne boj dvou mocných znepřátelených sil? Podaří se Neilin najít a získat první z mocných křišťálů? (Fragment)

Nejdrsnější reality show světa míří do kin!

11.08.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Po Harrym Potterovi a Twilight sáze se mohou fanoušci fantasy těšit na další dávku napětí. Úspěšná knižní fantasy série americké spisovatelky Suzanne Collinsové s názvem HUNGER GAMES se dočkala filmového zpracování! Premiéra filmu je pro Českou republiku naplánována na březen 2012!

Hunger Games je napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky.
V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger Games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska…
Celý článek »

Stefanovy deníky odhalují temný začátek zrodu upírů!

11.08.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Fanoušci Upířích deníků se mohou těšit na další dávku napětí, tajemna a romantiky. Stefanovy deníky odhalí tajemné události z minulosti, které předcházely Upířím deníkům. Příběh Stefana, Damona a Katherine a jejich přeměny na upíry je plný silných emocí, které Stefan odhaluje ve svém deníku.

Upíři jsou stále in, což dokazuje i velký úspěch, který zaznamenaly předešlé díly Upířích deníků – Probuzení, Souboj, Zášť, Temné shledání, Návrat a Soumrak. Tentokrát Nakladatelství Fragment připravilo pro fanoušky nejen pokračování Upířích deníků, ale i Stefanovy deníky odhalující skutečnosti ze Stefanovy a Damonovy minulosti, které byly v Upířích denících pouze nastíněny.
Celý článek »

Zážitkové pedagogické učení

04.08.2011 publikoval(a)  
Kategorie Pedagogika

Publikace slouží jako učební materiál všem pedagogickým a volnočasovým pracovníkům. V úvodní části se čtenáři seznámí se základními pojmy výchovy v přírodě a zážitkově pedagogických přístupech, které se v projektech uplatňují. V hlavní části textu publikace přiblíží současné moderní pojetí výchovy v přírodě. Objasní pojmy projektování, dramaturgie, programové oblasti, hry a prostředky, které zavedou čtenáře k poznání, že je velmi vhodné pokládat si při tvorbě programů a projektů v přírodě praktické otázky a hledat na ně reálné odpovědi. Mohou tím ušetřit spoustu času, energie, přesněji zacílit a dopracovat program, usnadnit Celý článek »

Percy Jackson – Moře nestvůr

04.08.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Mytologické bytosti ožívají… Krvelačné nestvůry se bouří… Bohové z Olympu kladou další úkoly… „Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do průšvihu. Další špatná zpráva: Táboru polokrevných hrozí zničení… Vydávám se s přáteli na výpravu, ze které se nemusíme všichni vrátit živí… Jdeš do toho s námi?“ (Fragment)