27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2011 Listopad

Detektiv Klubko – Záhada červené ponožky

29.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Zapoj se s detektivem Klubkem do pátrání a vyřeš záhadu červené ponožky! Detektiv Klubko nikdy nezaváhá a bystře si poradí i s těmi nejzapeklitějšími případy. Hravě dopadne lupiče v přístavu i zloděje na trhu. Ale co záhada s ponožkou? Podaří se mu ji vyřešit? Pomocí lupy se i z tebe stane detektiv! Na konci každého příběhu si vyzkoušej, jestli jsi stejně bystrý jako detektiv Klubko! (Fragment)
Celý článek »

Český jazyk – školní tabulky – přehledné základy gramatiky

25.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Získejte jistotu nejen při hodinách češtiny. Odložte rozsáhlé učebnice. Přehledné tabulky české gramatiky vám ušetří čas! Sada obsahuje 6 přehledně uspořádaných tabulek, ve kterých jsou zastoupeny všechny oblasti učiva českého jazyka na základní škole a na gymnáziu. Jednotlivé tabulky jsou zaměřeny na: podstatná jména; další slovní druhy kromě sloves; slovesa, věty jednoduché; souvětí souřadné a podřadné; vyjmenovaná slova a psaní velkých písmen; slovo a jeho význam, jazykový styl. (Fragment)

Deník nemožné matky

24.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Volné pokračování světového bestselleru Deník špatné matky je tady! Dnes již světoznámá autorka Stephanie Calmanová se nám tentokrát svěřuje se svojí neschopností dospět ani po 45. narozeninách. Výchova dětí se jí zase tak moc nepovedla, ale s humorem dává naději všem „špatným rodičům a propadlým dospělým“, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Přečtěte si knihu a vězte, že v tom nejste sami! (Fragment)

Dětská obezita

23.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Nadváha a obezita stále více postihuje děti a mladistvé. V souvislosti s dětskou obezitou se právem hovoří o pandemii. Ve vyspělých zemích dochází k dramatickému nárůstu nadváhy a obezity. Obézní děti mají později problémy a škody na pohybovém aparátu a oběhovém systému. Obezitě u dětí lze předcházet vhodnými preventivními opatřeními a léčbou již při prvních příznacích. Pokud není dětem s nadváhou upraven životní styl, hrozí jim také, že si nadváhu přenesou i do dospělosti. Kniha přináší aktuální a nové poznatky v léčbě dětské obezity a je určena především pediatrům, dětským obezitologům, dietologům a lékařům dalších oborů, kteří se setkávají s obezitou u dětí. (Maxdorf)

Perioperační péče o pacienta v rekonstrukční chirurgii a léčbě popálenin

21.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Tato kniha vznikla na základě potřeby souhrnného studijního materiálu, který by sloužil perioperačním sestrám při studiu specializačního vzdělávání v oboru Perioperační péče o pacienta v rekonstrukční chirurgii a léčbě popálenin. Snahou autorů bylo v jednotlivých kapitolách uvést a popsat chirurgické operace, jak v plastické chirurgii, tak i léčbě popálenin. Na závěr každé kapitoly je uvedena ošetřovatelská perioperační péče, která vychází jak ze studia literatury, tak i praktických zkušeností autorek, a proto je nelze zobecnit pro všechna zdravotnická zařízení. Celý článek »

Problematika domácího násilí pro zdravotnické pracovníky

19.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Dílo, které se zaměřuje na problematiku domácího násilí, bylo zpracováno v tom odvětví lidské činnosti, ve kterém se lidé dennodenně setkávají s bolestí a utrpením druhých- ve zdravotnictví. Zdravotničtí pracovníci všech kategorií mohou přicházet a přicházejí do kontaktu s osobami, které jsou obětmi násilí a je žádoucí, aby byli proškoleni v tom, jak obět domácího náslí rozpoznat a jak jí účinně pomoci. Celý článek »

Spasticita

15.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Monografie mapuje současné pohledy na patofyziologii, klinické projevy, diagnostiku a léčbu jedné z nejčastějších komplexních motorických poruch. Vysoce erudovaní odborníci v dané problematice (neurologové, neurochirurgové, ortopedi, dětští neurofyziologové) se zabývají jednotlivými aspekty tohoto onemocnění. Zařazena je i kapitola zpracovaná lékaři, kteří mají každodenní zkušenost s dětskými i dospělými pacienty. Celý článek »

Historie české perinatologie

12.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Publikace vypovídá o vzniku a vývoji jednoho z oborů medicíny, ve kterém dosáhlo české zdravotnictví pozoruhodných výsledků srovnatelných s úspěchy v této oblasti s nejvyspělejšími zeměmi. Historie vývoje spolupráce odborníků v péči o těhotnou ženu a její dítě v sobě skrývá vzrušující příběh měnících se pohledů na obsah a organizaci péče porodníků a neonatologů. historie české perinatologie bude jistě poutavým čtením nejen pro odborníky, ale i pro širší okruh zdravotnických pracovníků, a současně slouží jako mimořádně cenný doklad úspěchu týmové práce při jejím racionálním řízení v často nelehkých společenských podmínkách. Celý článek »

Revmatologie

07.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie Galén

Druhé vydání úspěšné stručné a moderní revmatologické příručky je koncipováno s ohledem na lékaře a studenty lékařských fakult, kteří potřebují nové a přehledně utříděné poznatky o tomto základním oboru medicíny. Dlouhodobé odborné i pedagogické zkušenosti pracovníků Revmatologického ústavu dávají záruku, že se publikace opět stane nejen základní učebnicí oboru, ale i praktickou příručkou pro všeobecné lékaře prvního kontaktu. (Galén)

Marketing ve zdravotnictví

06.11.2011 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Tato učební pomůcka je výběrem určitého úseku obecné marketingové teorie s ohledem na možnost aplikace ve zdravotnictví. Publikace je psána pro potřeby studentů Národního centra ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, kde se již předpokládá jistá znalost zdravotnické problematiky a určitě zkušenosti s chodem zdravotnických zařízení. Je psána i pro potřeby distančního způsobu studia, obsahuje proto prvky typické pro tento způsob vzdělávání. Publikace obsahuje základní pojmy marketingu, možnosti marketingu ve zdravotnictví, dále plánování a kontrolu marketingu a mnoho dalších zajímavých kapitol. (NCONZO)