27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Únor

Skutečný příběh z terezínského ghetta

28.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Brzy se na pultech knihkupců objeví příběh, který na vydání v českém jazyce čekal více než 30 let. Osud básnířky a spisovatelky Dagmar Hilarové poznamenal pobyt v terezínském ghettu, kam byla krátce před patnáctými narozeninami transportována. Její deník, který je přirovnáván k deníku Anny Frankové a jehož autorství si neprávem přisoudila jiná autorka, získal již tři významná mezinárodní ocenění. Titul Nemám žádné jméno vychází v Nakladatelství Fragment již 6. března!

Krátce před patnáctými narozeninami byla budoucí česká básnířka a spisovatelka Dagmar Hilarová transportována do terezínského ghetta. Strávila zde více než dva roky a po celou dobu si psala deník. V jejích zápiscích je zaznamenáno vše o životě v koncentračním táboře. Z pohledu mladého člověka, který by měl být plný ideálů, je líčení o to realističtější. První velká láska, přátelství, utrpení, bezvýchodnost situace. To vše je popsáno v terezínském deníku, který vychází v českém jazyce pod názvem Nemám žádné jméno, jak si to jeho pravá autorka vždy přála. Celý článek »

Dračí meč – Magická bouře

25.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Pomozte Leonovi v boji proti zlu. Vstupte do děje s kouzelným mečem, který je součástí knihy, a vyzkoušejte své schopnosti a šance uspět. Vydejte se s dračími rytíři do neviditelného světa a vzdorujte magické bouři zla. A buďte odvážní! Temné síly se nevzdávají. (Fragment)

Perioperační péče o pacienta v oční chirurgii

25.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Oční operace mají své zvláštnosti, kterými se odlišují od ostatních chirurgických oborů. Oftalmologie se týká velmi malého orgánu, kde téměř převážná většina operací probíhá pod operačním mikroskopem. V oční chirurgii se používají speciální mikronástroje, které jsou zhotoveny z čisté oceli nebo titanu. Oční chirurgie je velni rychle se rozvíjející chirurgický obor. Takřka denně se setkáváme s novými chirurgickými postupy, přístroji a instrumentáriem. Celý článek »

Přírodní kosmetika

19.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

Podivuhodný průvodce krásou z přírody, který by neměl chybět ve vaší knihovničce.Tato kniha pokrývá širokou škálu přírodních přípravků k péči o pleť včetně bylinných léčivých přípravků na kožní problémy, jako je akné či ekzém.

Obsahuje i recepty na přípravu pleťových a tělových krémů, šamponů a kondicioněrů pro citlivou vlasovou pokožku, přírodních deodorantů a spoustu dalších přípravků, díky nimž své tělo nejen nebudete zahlcovat toxiny, ale také se budete chovat ekologicky.
Celý článek »

Průduškové astma v dospělosti

16.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Astma je celoživotní chronické zánětlivé onemocnění dýchacích cest, které postihuje osoby všech věkových kategorií. U většiny pacientů je velmi dobře léčitelné, ale podmínkou je včasná diagnóza, včasná a účinná léčba a správně a soustavně edukovaný pacient. K účinnějšímu pochopení této chronické nemoci jak pacientem, tak jeho blízkými má přispět právě tato publikace vydaná nakladatelstvím Maxdorf v edici ČIPA. (Maxdorf)

Pečujeme o zdravý dětský chrup

13.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Albatros Media

Pokud chcete, aby vaše děti měly zdravé zuby a uměly o ně správně pečovat, pak je tato kniha právě pro vás! Autorky vás seznámí s péčí o zdravý dětský chrup od období ještě před narozením až do počátku dospělosti, postupně podle jednotlivých období. Tato kniha je opravdu úžasná. Jako maminka dvou dětí musím říci, že mě opravdu nadchla a chtěla bych jí doporučit všem maminkám.

V knize naleznete: Celý článek »

Upíří deníky – Stefanovy deníky: Prokletí

10.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky.

Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne… 3. díl napínavé série Upíří deníky – Stefanovy deníky. (Fragment)

Abeceda diabetu, 3. rozšířené vydání

05.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Příručka pro děti a mladé dospělé, kteří chtějí o diabetu vědět víc

Aktualizovaná praktická příručka soustředící se na léčení diabetu I. typu, které plně spočívá v podávání inzulinu. Seznamuje čtenáře se souvislostí dávek jídla a inzulinu při různých činnostech během dne i ve zvláštních situacích, tak aby byl pacient schopen řídit svou léčbu sám a mohl vést plnohodnotný život stejně jako zdravý člověk. Kniha je věnována českým a moravským dětem a jejich rodičům, kteří se denně potýkají s problémy diabetu a snaží se žít spokojený a bohatý život. V této publikaci naleznete i mnoho informací, které se týkají problematiky diabetu malých dětí, dětí ve školce a ještě více. Neváhejte a sáhněte po této knize. Celý článek »

Nové povídky Zdeňka Svěráka jsou ČESKÝM BESTSELLEREM roku 2011!

03.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

V sobotu 28. ledna proběhl slavnostní galavečer, na kterém byly vyhlášeny a oceněny nejúspěšnější tituly za rok 2011. V kategorii Česká beletrie pro dospělé se nejúspěšnější knižní novinkou staly a zároveň hlavní cenu ČESKÝ BESTSELLER 2011 získaly NOVÉ POVÍDKY od Zdeňka Svěráka!

Pokračování oblíbených povídek z pera Zdeňka Svěráka bylo jednou z nejočekávanějších podzimních novinek roku 2011. Obrovský zájem ze strany čtenářů se projevil téměř okamžitě po vydání, jakmile se titul NOVÉ POVÍDKY objevil na pultech knihkupců. Počet prodaných výtisků se do konce roku za necelé tři měsíce dostal na neuvěřitelných 56 352! Celý článek »

Lékařský dekameron

01.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

LÉKAŘSKÝ DEKAMERON je kniha se stovkou příběhů o lékařích, sestrách i pacientech. A proč dekameron? Stejně jako u Boccaccia je v ní 100 příběhů, ale na rozdíl od díla geniálního renesančního spisovatele, kde jde o příběhy fiktivní, v Doležalově Lékařském dekameronu jde o příběhy skutečné, pouze jména jsou někde pozměněna. Příběhy se odehrávají v rozmezí od 40. let 20. století až do doby nedávno minulé.
Celý článek »