27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Květen

WIMBLEDON – historie, osobnosti, nejzajímavější okamžiky

30.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Historie nejprestižnějšího tenisového turnaje Wimbledon se píše již 135 let. Od roku 1922 se odehrává na stejném místě. Poznejte nejzajímavější okamžiky historie turnaje, významné české i zahraniční osobnosti a nahlédněte do zákulisí jedné z nejproslulejších tenisových soutěží světa. Titul Wimbledon a světové tenisové legendy vychází v Nakladatelství Fragment již 6. června! Celý článek »

Pilates (Krátká cvičení pro každý den)

30.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Zcela nový tělesný pocit – pouhých 15 minut denně!
Cvičení pilates je založeno na tréninkové metodě, kterou vyvinul Joseph Pilates ve dvacátých letech 20. století. Jemné, efektivní pohyby natahují a posilují svalstvo, zlepšují dýchání, držení těla a vnímání těla. Časová náročnost je minimální: Pouze čtvrt hodiny cvičení denně stačí, abyste byli zdraví, uvolnění a fit. Pomocí cvičení pilates pro začátečníky i pokročilé, pro všední den a pro kancelář si můžete snadno sestavit svůj vlastní cvičební program. Celý článek »

Samoléčba v gynekologii aneb sama sobě gynekologem

30.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Gynekologická problematika má v očich laické veřejnosti mimořádné postavení. Ženy – kromě přirozené starosti o vlastní zdraví – mimořádně zajímá všechno, co se týká lidské reprodukce. Na jedné straně tedy jde o sexualitu, včetně kontracepce, na druhé straně pak o schopnost otěhotnět a donosit dítě. Velmi významnou oblastí jsou rovněž gynekologické infekce, či problematika menopauzy a klimakteria a v neposlední řadě také starost o vlastní vzhled. Informací o různých gynekologických tématech je pro širokou veřejnost v dnešní době díky internetu spíše nadbytek, problémem je však jejich malá srozumitelnost a často i jejich neodbornost a Celý článek »

Víme si rady s duchovními potřebami nemocných?

25.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Iniciátorka a propagátorka hospicového hnutí v České republice – MUDr. Marie Svatošová – je bestselleristkou Karmelitánského nakladatelství. Na otázku, proč svou novou knihu „Víme si rady s duchovními potřebami nemocných?“ nabídla Gradě, odpovídá: „Chci zkušenosti, posbírané v průběhu své profesní dráhy, předat všem – zdravotníkům i nezdravotníkům, věřícím i nevěřícím -, protože každý se s velkou pravděpodobností jednoho dne ocitne v roli osoby doprovázející vážně nemocného. Pak mu moje zkušenosti s diagnostikou a uspokojováním duchovních potřeb přijdou vhod. O nich se u nás málo přemýšlí, málo hovoří, i málo píše. V této oblasti jsou dezorientovaní mnozí zdravotníci, ale Celý článek »

Za sopkami po Čechách

25.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Jezdíte rádi na rodinné výlety a zároveň se zajímáte o vulkanologii? Zdá se vám, že takové dva koníčky nelze spojit? Představujeme vám originálního turistického průvodce po českých sopkách, který vás provede po nejzajímavějších vulkánech českých třetihor a starších čtvrtohor. Poznejte, jak vypadala naše zem před 100 tisíci až 65 miliony let a procestujte s námi nejen České středohoří, ale také oblasti západních Čech, veřejnosti přístupné části Doupovských hor, Český ráj ale také severní okolí Prahy. Celý článek »

Kniha Domov je místo, odkud tě nevyhodí… ani když vyrosteš

20.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Smartpress

Autorka, lékařka a pěstounka, na internetových diskusích známá pod jménem MACEŠKA, připravila ke druhému vydání pokračování příběhů o životě svých přijatých i biologických dětí. S velkou pokorou a laskavostí se rozhodla spolu s dětmi zveřejnit jejich osudy od dětství až do dospělosti. Autorka v novele popisuje, jak se spolu s manželem a svými dětmi rozhodli přijmout dítě z dětského domova a jak děti do rodiny postupně přicházely. Celý článek »

Prediabetes, prehypertenze, dyslipidémie a metabolický syndrom

20.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Medicína celosvětově se v poslední době stále zřetelněji přiklání k odhalování časných stadií metabolických onemocnění a k možnostem jejich léčebných intervencí. Také diabetologie nejenom zaznamenává v posledních letech akcelerovaný vývoj zásadních etiopatogenetických poznatků, který významně zasahuje i do koncepčních změn, ale součástí posunu tradičního paradigmatu je důraz na prediabetes a s ním spojená časná stadia i dalších rizikových symptomů metabolického syndromu – prehypertenze, dyslipidemie apod. Termín „prediabetes“ – známý již několik desetiletí – se teprve nyní stává součástí hlavního proudu klinické medicíny. Celý článek »

Stop rodičům – New York – Vše co chceš vědět

17.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

Netradiční a trochu provokativní průvodce městy pro –náctileté
Nová série otvírá svět zajímavých příběhů a fascinujících faktů o lidech, místech, dějinách a kultuře nejzajímavějších měst světa

  • Která dáma se do New Yorku stěhovala ve 350 ks?
  • Opravdu v roce 1938 vtrhli do New Yorku Marťané?
  • Chtěli byste strávit noc uvnitř slona?

Celý článek »

Domov je místo, odkud tě nevyhodí

16.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Krásný příběh pěstounské rodiny ze Svitav popisuje celých patnáct let života plného putování za spokojeností a štěstím. Druhé, doplněné vydání vychází po šesti letech. (Smart Press)

Kardiotokografie

16.05.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Kardiotokografie je základní metodou monitorace plodu v průběhu 3. trimestru a během porodu. Kardiotokografické vyšetření je jedním ze způsobů, jak zjistit stav plodu v děloze. Metoda paralelně zaznamenává kontrakce dělohy a srdeční frekvenci plodu a umožňuje tak získat informace, které porodník a porodní asistentka potřebují ke správnému zhodnocení stavu plodu před porodem i během něj. Znalost kardiotokografie patří k samým základům gynekologicko-porodnické praxe. Knížka naší přední odbornice v oboru porodnictví a perinatologie je koncipována jako příručka pro každodenní praxi i pro přípravu na Celý článek »