27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Červen

Praktický průvodce cukrovkou

27.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Cukrovka nebolí, a to je její největší riziko a zhouba. V České republice trpí tímto onemocněním přibližně 800 000 pacientů, každoročně jich minimálně 50 000 přibývá. Odhady počtu nemocných na celém světě se pohybují přibližně kolem 285 milionů diabetiků. Specifickým rysem cukrovky je její značná ovlivnitelnost chováním pacienta a tedy i úrovní jeho edukace. Informací o cukrovce je v dnešní době dostatek, problémem řady textů je však malá srozumitelnost pro laika. Právě to bylo impulsem pro vznik této knihy. K její vynikající srozumitelnosti přispěla skutečnost, že větší část textu byla původně určena pro pacientský internetový server a Celý článek »

Oblékačky s nálepkami – žlutá

27.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Holky POZOR! Udělejte si módní přehlídku u vás doma! Užijte si spoustu legrace! Vytvořte si nekonečné množství variant oblečení, kombinujte barvy i tvary a staňte se nejlepší návrhářkou! Co si obléknou tvoje modelky dnes? (Fragment)

Léčivá moc dotyků

24.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vašut

Akupresura chodidel * Masáž shiatsu * Jiné formy masáže

Autorka je známá polská lékařka aplikující přírodní metody. Ve své knize nás uvádí do tajemství zdravotních masáží: akupresury chodidel a japonské masáže shiatsu. Kniha je vynikající příručkou pro všechny, kdo se tímto tématem zabývají, a to především proto, že ji píše zkušená lékařka tak, že je text srozumitelný i laikům. Díky podrobným popisům způsobu masírování a obrázkům ukazujícím tlakové body tu čtenář najde informace, jak s pomocí masáže ulevit sobě i druhým při nejrůznějších zdravotních obtížích. Celý článek »

Hrudní drenáže krok za krokem

24.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Hrudní drenáž je jedním ze základních invazivních výkonů v pneumologii. Jde o multidisciplinární výkon na pomezí pneumologie, chirurgie, intenzivní péče a intervenční radiologie. Kniha nabízí podrobný přehled indikací a typů hrudních drenáží, a zejména pak praktické návody objasňující krok za krokem postupy při hrudní drenáži. Text je bohatě ilustrován názornými schématy a fotografiemi. Důležitým oddílem je přehled nejčastějších komplikací a jejich řešení a kapitola věnovaná chybám a omylům při indikaci a Celý článek »

Dětská anesteziologie

24.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Kniha je určena pro sestry studující specializační vzdělávání v oboru intezivní péče v pediatrii a pro všechny ostatní pracující v anesteziologických úsecích. Popisuje odlišnosti dětského věku, podává přehled o farmakologii léků používaných v anesteziologii a o způsobech anestézie a jejich komplikacích. Další kapitoly jsou věnovány přípravě nemocného na operační výkon, způsobu zajištění dýchacích cest, perioperačním náhradám tekutin a krevních ztrát a anesteziologickým postupům v jednotlivých chirurgických oborech. Celý článek »

Homeopatie pro děti

18.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Computer Press

Pokud patříte mezi příznivce homeopatie, a chcete své dítě v případech lehčího onemocnění léčit svépomocí a bez „chemie“, pak tato kniha a její praktický vyhledávací systém s přehlednými tabulkami vám v tom určitě pomůže. V kapitolách tematicky řazených podle částí lidského těla a podle nemocí dojdete s pomocí pěti otázek k homeopatickému léku vhodnému právě pro léčbu obtíží vašeho dítěte. Pokud se jedná o závažnější zdravotní stav, pak v knize naleznete upozornění, Celý článek »

Zimní zahrady – Návrh, stavba, užívání

18.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

V přehledně členěných kapitolách se čtenář dočte jak postupovat a co všechno zvažovat již při prvotním plánování, ale také jak provést celou stavbu zimní zahrady. Autor nabízí jasného a přehledného průvodce nápomocného každému, kdo uvažuje o rozšíření své nemovitosti o místo pro relaxaci, či přechovávání rostlin. V samostatných kapitolách autor přináší informace o typech zimních zahrad, výběru stavebního materiálu, návody jak a čím zajistit správné clonění skleněných ploch, jak vytápět i větrat zimní zahradu a vytvořit tak vhodné podmínky pro Celý článek »

Diabetes mellitus 2.typu

18.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Diabetes mellitus je chronickým onemocněním, které má za následek vysokou morbiditu, invaliditu a mortalitu v celém světě. Kromě vysokého počtu nositelů tohoto onemocnění je středem pozornosti moderní medicíny i rozvoj chronických komplikací, které zhoršují kvalitu života takto nemocných, ale často zkracují i jeho trvání. Diabetes mellitus 2. typu se stal skutečnou pandemií, která přináší velké utrpení milionům nemocných, ale představuje také obrovskou ekonomickou zátěž pro všechny vyspělé státy světa. Medicínský a farmaceutický výzkum v reakci na tento stav přinesl v posledních dvou desetiletích velký počet nových léků, Celý článek »

Výlety s dětmi

17.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Albatros Media

Po několika aktualizacích oblíbené publikace, která pomáhá odpovědět na otázku KAM na výlet s dětmi, vám předkládáme zbrusu nové přepracované a rozšířené vydání. U osvědčených míst nás zajímalo, jaké novinky tam pro děti vymysleli, ale spousty aquaparků, zajímavostí, hradů, akcí, muzeí, řemeslnických dílen a kuriozit všeho druhu vám představíme poprvé. Mnohdy jde o lokality, které jste nám poradili právě vy – rodiče, prarodiče, strýcové, tety, učitelé i vedoucí dětských oddílů, zkrátka naši nadšení čtenáři, o jiná místa jsme zakopli náhodou anebo jejich provozovatelé se ochotně přihlásili sami. Celý článek »

Život na nitkách aneb jak to vidí pan Spejbl a Hurvínek

13.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

V Nakladatelství Fragment vychází již 20. 6. titul, který potěší všechny příznivce trefného humoru. Téměř 70 sloupků vyjadřuje bezprostředně a bez cenzury názory pana Spejbla a Hurvínka na současnou společnost a politickou scénu. Autorkou textů, které vycházejí již přes tři roky a u čtenářů se setkávají s velkou odezvou, není nikdo jiný než Helena Štáchová! Celý článek »