27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Červenec

Akupresura

27.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Jedno prastaré čínské přísloví praví: „Vynikající lékař nemocem zabraňuje, průměrný lékař léčí nemoci, které ještě nevypukly, bezvýznamný lékař léčí už existující nemoci.“ Dlouhou dobu dostával lékař plat pouze tehdy, když pacient zůstal zdravý. To samozřejmě vyžadovalo aktivní spolupráci pacienta. Cílem byla rovnováha ve způsobu života: ve stravě, fyzické aktivitě, ve známostech a vztazích, v obecném postoji k životu a v povolání. Jedním z prostředků, které podporují tuto celostní medicínu, je i akupresura, čínská masáž založená na tlaku prstů. Díky ní dokáže i laik mírnit jednoduché potíže a předcházet nemocem. Naučte se s námi najít základní léčivé body a najděte cestu k tradiční čínské medicíně, která existuje již tisíce let.

Nejznámější filmová místa – křížem krážem po Česku

24.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Vydejte se po stopách českého filmu! Zajímá vás, kde se natáčely nejznámější české filmy a pohádky? Tipy na výlety vás zavedou na místa, kde se točily pohádky Popelka nebo Pyšná princezna. Dovedou vás tam, kde se kochal doktor ve filmu Vesničko má středisková, nebo se můžete vykoupat v rybníce pod skalou jako malý Vašek z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Navštivte místa, které znáte z televizní obrazovky a staňte se pro jednou filmovou hvězdou! (Fragment)

5555 rad pro šikovné hospodyňky

24.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Albatros Media

Domácnost je místem, kde trávíme většinu svého času, přitom právě doma na nás čeká spousta nástrah či nepříjemností: přesolíme nebo připálíme oběd, moučník nechce kynout, nedopatřením vzniklá skvrna nejde odstranit, kousek prádla obarví celou náplň pračky, oblíbená květina začíná vadnout… Proto vznikla tato příručka, která je výsledkem více než čtvrtstoletí shromažďování rad a zkušeností i jejich ověřování v praxi – aby vám poradila, co v těchto situacích dělat. Celý článek »

Loketní kloub – ortopedie a traumatologie

23.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Druhé vydání této specializované učebnice je opět organizováno do tří částí, z nichž každá obsahuje několik kapitol. V prvních kapitolách všeobecné části je zmíněna anatomie, biomechanika a základní vyšetřovací metody. Následně jsou popsány základní operační přístupy a zásady artroskopie. Ve druhé části, věnované ortopedické problematice, jsou stručně popsány jednotlivé nemoci dětského věku. Zařazeny jsou i kapitoly týkající se zánětlivých a degenerativních chorob, nádorů a ostatních onemocnění. V úvodu třetí, traumatologické části jsou probrány úrazy dětského věku a po nich poranění lokte u Celý článek »

Deník úúúplně obyčejného upíra – Moje „super“ rodinka

15.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

I nemrtví mají city! Nesnesitelně vtipný deník jednoho (ne)obyčejného upíra.

Jmenuji se Nigel Mullet. V upíra jsem se proměnil, když mi bylo patnáct. V tomhle věku už zůstanu napořád, takže musím trávit věčnost bojem s akné, mutujícím hlasem a svou neobratností při balení holek… Trápí mě mé zoufalé pokusy o upoutání pozornosti mé životní lásky Chloe. Tak rád bych zabořil špičáky do jejího krku… Jsem mrtvý už víc než osmdesát let a přitom jsem ještě ani jednou neměl holku! A do toho musím neustále řešit mé neskonale trapné upírské rodiče, kteří se pokoušejí pít krev mým kamarádům. (Fragment)

EREBOS – Hra, která zabíjí!

11.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit? (Fragment)

Celulitida

04.07.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Toužíte po perfektní postavě? Obáváte se zdánlivě neřešitelných problémů, které s sebou může přinášet moderní doba? Také pro vás je celulitida strašákem, noční můrou, proti které je velmi těžké bojovat? Pak je tato publikace určena právě vám. Autorky vycházejí ze své dlouhodobé praxe a předkládají informace o příčinách, možnostech prevence a léčby „pomerančové kůže“. Pomoci může nejen pravidelný pohyb, ale i zdravá a vyvážená strava – proto je nové vydání velmi úspěšného titulu doplněno jak novými cviky proti celulitidě, tak chutnými a jednoduchými recepty s dostatečným obsahem ovoce a zeleniny. (Grada)