27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Říjen

Středověký hrad

29.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Rytíři, pážata i bílé paní, do střehu! Brána středověkého hradu se otevírá a zve malé čtenáře k procházce po těch nejtajemnějších komnatách!
Středověké hrady, více či méně zachované do dnešní doby, lákají svým tajemnem spoustu návštěvníků. Malí čtenáři, jimž je určena tato prostorová knížka ve tvaru hradu, určitě již takový hrad navštívili. Teď se navíc seznámí s tím, jak se hrady stavěly, jak se vyvíjelo opevnění i obrana takového hradu, jaké existovaly typy zbraní při dobývání hradu, a spoustu dalších poutavých informací o středověkém životě. Zajímavý text s pěknými ilustracemi a pozoruhodně řešený tvar knížky zaujmou každého začínajícího čtenáře. Celý článek »

Andrea Kane – Napsáno krví

29.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Během své práce se bývalá agentka FBI Sloane Burbanková mnohokrát ocitla v ohrožení života. Tentokrát ale nebezpečí číhá tam, kde by ho nečekala – za dveřmi luxusního bytu jejích rodičů. Matku někdo brutálně napadl a vše nasvědčuje tomu, že nešlo jenom o vloupání. Co má otec Sloane společného s chladnokrevným gangsterem? Jaké tajemství se skrývá v historii rodiny Burbankových?
Celý článek »

Vítězná láska

21.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Reedice posledního díla Vlasty Javořické, dokončeného v roce 1970, přináší na pozadí historických změn čtyřicátých a padesátých let minulého století pestrý a pohnutý děj. Autorka sleduje životní osudy rodiny továrníka Karáska a rolníka Soukupa, odehrávající se na venkově i v prostředí malého města.

Z mnohých náznaků je patrné, že je to Studená a její krásné okolí. Lucie i Zdeněk prožívají radosti i smutky, prohry i pády, ale jejich věrná láska, podpořená knězem Ondřejem Pilkou, je nakonec vítězná.
Reedice úspěšného titulu ediční řady Javořice.
Celý článek »

Vlhká místa

21.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Šokující kniha o nejintimnějších partiích ženského těla.

Po malé „nehodě“ při vyholování svých intimních partií leží osmnáctiletá Helena v nemocnici na interně. Čeká na návštěvu rozvedených rodičů v naději, že by se snad u nemocničního lůžka své dcery mohli konečně usmířit. Zatím se však zabývá detailním líčením svých sexuálních postojů i praktik. Ošetřovatele Robina nechá fotografovat ony oblasti svého těla, jež je možno zhlédnout v zrcadle pouze ve velmi krkolomné pozici. Kromě toho se věnuje své sbírce avokádových pecek, které jí poskytnou cenné služby i v sexuální oblasti. Díky svému vtipu a pravdomluvnosti se stává hvězdou nemocnice. Hovoří o věcech, na něž by se jiní neodvážili ani pomyslet.
Celý článek »

Diabetes a sport

18.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Diabetes u dětí a mladistvých byl tradičně považován za překážku větší sportovní aktivity. Dramatické zlepšení kvality života diabetiků 1. typu – v důsledku nových technických i farmakologických možností inzulinové terapie – umožňuje mnohým z nich život téměř srovnatelný s jejich zdravými vrstevníky. Přirozeným zájmem se tak mezi diabetiky 1. typu stává sport, včetně jeho závodního provozování. Diabetologové, i další lékaři, se tak stále častěji dostávají do situace, kdy nedokáží pacientovi a jeho rodině adekvátně poradit, resp. starat se o aktivně sportujícího diabetika. Riziko hypoglykemie i další nebezpečí spojená se sportem nelze podceňovat, na druhou stranu se lékař dostává do nepříjemného světla, když mladému pacientovi sport zakáže, když on sám zná další diabetiky, kteří se sportu věnovat mohou, a to někdy i vrcholovému.
Celý článek »

Džínový deník

18.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Albatros Media

Číst cizí deníky se sice nemá, ale ona je to taková zábava… Patnáctiletá Paula nás nechává nahlédnout do svého nejintimnějšího soukromí – seznámí nás se svými přáteli, s rodinou, svěří nám své obavy z nástupu na novou školu, popíše roztržky s kamarádkami a spolužačkami, ale hlavně se detailně zabývá záhadami klukovských citů. Kdo se v nich má vyznat?
Celý článek »

Upíří deníky – Druhá šance

15.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Jedenáctý díl série Upířích deníků

Elena a její přátelé zachránili své město Fell’s Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?
Celý článek »

Knihy pro studenty zdravotnických oborů

11.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Diferenciální diagnostika ve vnitřním lékařství

Překlad již 5. vydání úspěšné publikace Nakladatelství Schattauer. Učebnice obsahuje seznam všech obrazů nemocí, které připadají pro daný symptom v úvahu a je doplněna 93 vyobrazeními a 115 tabulkami. Je určena pro každodenní používání a vede čtenáře plynule od příznaků k diagnóze za pomoci názorných schémat. Ocení ji nejen internisté a lékaři interních oborů, ale i praktičtí lékaři, lékaři na odděleních akutní medicíny a příjmových odděleních nemocnic a v neposlední řadě studenti medicíny. Celý článek »

101 způsobů, jak zabít svého šéfa

05.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Paseka

Práce je nutné zlo! Je ale opravdu nutné, aby i naši šéfové byli ztělesněným zlem? Ať už to jsou nekompetentní lenoši nebo naopak nároční workoholici, popletové, pedanti, mistři světa, frajírci, ignoranti – zkrátka všichni máme občas chuť jim zakroutit krkem. Knížka 101 způsobů, jak zabít svého šéfa obsahuje celou řadu praktických rad a návodů, jak můžete s vaším šéfem nadobro skoncovat. Některé jsou Celý článek »

Krásní mrtví – Phoenix

01.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší… Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe.

Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy… Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží… Celý článek »