27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2013 Březen

Říše temnot – Černá magie

30.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

rise_temnot_cerna_magieSestřenice Thea a Blaise ovládají magii, ale každá toto umění využívá jinak. Divoká Blaise svádí jen tak pro zábavu své spolužáky, aby je pomocí kouzel dováděla téměř k šílenství. Klidnější Thea se hned první den školy zamiluje do obyčejného chlapce a pokouší se ho získat pomocí bílé magie. Obě poruší zákony Říše temnot, a to se neodpouští. Zachrání se dívky pomocí zakázaných kouzel nebo je čarování zničí? Co je Thea ochotná obětovat své lásce k člověku?
Celý článek »

Deník Sprosté matky

26.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

denik sproste matkyVynikající humoristický román z pera amerického spisovatele Iana Fraziera sleduje jeden rok v životě nevšední a svérázné hrdinky – Sprosté mámy. Nenechte se ale mýlit, nejde o žádnou ženskou z periferie společnosti s výrazivem otrlého námořníka, která nejde pro ránu daleko, právě naopak. Je to vzorná hospodyňka, oddaná manželka a matka dvou synů, která každé ráno vstává s přáním chovat se vzorně a mluvit jako kniha. Její předsevzetí ovšem pravidelně narazí na nejrůznější úskalí běžného života – třeba že manželovi sníží plat, Celý článek »

Diabetes mellitus a bolest

26.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

diabetes mellitus a bolestNemoci se mohou projevovat různými klinickými symptomy. Bolest patří mezi nejčastější a nejčasnější příznaky většiny nemocí. Je varovným signálem, který chrání organismus před závažným poškozením tělesných tkání. Právě u diabetiků bolest představuje jeden z významných faktorů, který zhoršuje kvalitu života všech věkových skupin a pracovní schopnost u diabetiků v produktivním věku. Jedním z cílů nové edice Současná diabetologie je právě důraz na kvalitu života nemocného s diabetem, a to je cílem i této publikace.

Knihu můžete zakoupit zde: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/244/

Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou

22.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

piratiPiráti jsou zpět! Druhá kniha z volné série o pirátech přináší další zběsilé dobrodružství Pirátského kapitána a jeho ztřeštěné posádky. Po dobrodružství s vědátory začne pirátská loď jevit silné známky opotřebení; stěžeň neustále padá, piráti jsou plní třísek z rozpadajícího se bednění, a dokonce se i utrhne kormidelní kolo. Pirátský kapitán si z toho sice nejdřív moc velkou hlavu nedělá a díry, kterými do lodi zatéká, bezstarostně zakrývá svými portréty, ale na naléhání piráta v šále nakonec souhlasí, že bude lepší zamířit do blízké loděnice pirátky Liz Šavle a nechat loď opravit. V loděnici ovšem Pirátskému kapitánovi zcela učaruje „Sličná Emma“, nová luxusní loď s nabíranými záclonkami a tenisovými kurty na palubě, a tak se rozhodne ji koupit a starou loď dát jako protiúčet. Obchod má ovšem malý háček; krásná, ale vražedná Liz žádá za novou loď šest tisíc dublonů, a jelikož takovou částku věčně švorcový Pirátský kapitán samozřejmě nemá, je nucen vzít si loď na sekyru. Liz Šavle (jinak taky přezdívaná Řeznice z Barbadosu) navíc předá pirátům přesýpací hodiny s varováním, že pokud dluh nesplatí, než se hodiny přesypou, vykuchá je jako leklé ryby. Zběsilý závod s časem je na jejich novém dobrodružství zažene od břehů Nantucketu k zářivým kasinům Las Vegas a odtud až téměř na konec světa, Celý článek »

Kronika Cartera Kanea – Rozhodující bitva

15.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

kronika_cartera_kanea_rozhodujici_bitvaPoslední rok byl pro Cartera a Sadie pořádně rušný. Proniknout do tajemství egyptské magie totiž není žádná hračka. Nejtěžší překážky je ale teprve čekají… Zlé síly získávají převahu, had chaosu Apop unikl ze svého vězení a část rebelských mágů povstává proti Domu života. Sourozenci Carter a Sadie mají sehrát důležitou úlohu při záchraně světa. Zbývá jim však málo času, egyptští bohové jsou nevyzpytatelní a na každém kroku může číhat nebezpečí.
Celý článek »

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla

13.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

dedictvi aneb jak helena ke stesti prislaDalší zábavná knížka autora kultovní série Mládí v hajzlu.

Helena je ve všech směrech průměrná americká žena v domácnosti a její život je jen nuda, bída, šeď, prostě opruz. Mládí zmizelo nenávratně v dál, povinnosti hospodyňky ji ani v nejmenším neuspokojují a s manželem už roky nic není, ten suchopárný právník dávno vyměnil sex za golf.

Matka žijící v domově důchodců je senilní a většinou si Helenu plete se svou vlastní sestrou. Děcka si na maminku vzpomenou, jenom když potřebují peníze, a čím jsou starší, tím jich potřebují víc. A když tak Helena vidí ty příšerné týpky, se kterými se její dcery tahají, začíná uvažovat o tom, že si pořídí kulovnici. Cesty osudu jsou ale nevyzpytatelné a mnohdy nečekané. Všechno se změní v okamžiku, kdy Helena zdědí po zesnulé tetičce Maddy zpustlý domek kdesi v Zapadákově a musí ho jet připravit k prodeji. Velice záhy s pocitem lehkého překvapení zjistí, že její milovaná rodinka jí jaksi vůbec Celý článek »

Navždy spolu

13.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

navzdy spoluSkoro by se zdálo, že Jessii Clarkové v životě nic neschází. Má milujícího manžela a prosperující módní butik. Jako blesk z čistého nebe však přichází obvinění ze znásilnění, jehož se měl Ian Clarke dopustit v době manželčiny služební cesty. Na povrch rázem začínají vyplouvat nahromaděné a dlouho neřešené problémy a Jessie začíná pochybovat o celém svém dosavadním životě. Je nucena vydat se na cestu hledání, bolesti i strachu z neznáma – na cestu proměny ve skutečně dospělou a nezávislou ženu. Jeden z nejúspěšnějších románů Danielle Steel, který poprvé vyšel pod názvem Dokud nás smrt nerozdělí a jenž byl také úspěšně zfilmován.

K zakoupení zde: http://www.bux.cz/knihy/121129-navzdy-spolu.html

Klub záhad – Pomsta hraběte Gundolfa + Muž s ledovýma očima

09.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

klub_zahad_pomsta_hrabete_gundolfa_muz_s_ledovyma_ocima_1Staň se členem Klubu záhad! Pomocí superlupy objasni s ostatními členy tajemství a děsivé záhady. V Klubové příloze s informacemi vždy zjistíš, jak jsi při pátrání obstál.

Vila hraběte Gundolfa skrývá strašlivé tajemství. Rohaté bytosti se žhnoucíma očima se tu plíží chodbami, tajemné zrcadlo pohlcuje obličeje, kostnaté ruce se lačně natahují po návštěvnících a tři prázdné rakve jsou již připraveny…
Celý článek »

Penzion Růžový přístav

06.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

penzion ruzovy pristavJo Marie Roseová se po smrti manžela rozhodne radikálně změnit svůj život. Opustí práci v bance, přestěhuje se do Cedar Cove a otevře si zde malý penzion. Záhy přijíždějí první dva hosté. Josh se po letech vrací do rodného městečka, z něhož neodcházel po konfliktu s nevlastním otcem v dobrém a do kterého se po smrti bratra už nikdy nechtěl vrátit. Také Abby se na místa svého dětství vrací částečně proti své vůli – Cedar Cove jí až příliš připomíná tragédii, kterou kdysi způsobila. Ani jeden z nich netuší, že jejich nový život začíná v penzionu Růžový přístav.
Knih americké bestselleristky Debbie Macomberové se po celém světě doposud prodalo více než 150 milionů. Popularitu si získala především sérií z Cedar Cove. Penzion Růžový přístav je prvním dílem série, kterou se autorka do městečka vrací.

K zakoupení zde: http://www.bux.cz/knihy/132964-penzion-ruzovy-pristav.html

Doktor Proktor a konec světa. Možná…

02.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

doktor proktorZábavné a napínavé pokračování o doktoru Proktorovi. Další kolotoč šílených událostí se roztáčí!
Doktor Proktor a konec světa. Možná… je název předposledního dílu ze série knih o šíleném, nebo aspoň skoro šíleném, profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech. Už jste slyšeli, že konec světa je na spadnutí? A že budeme patrně čelit ohromné invazi z vesmíru? Pokud si chcete všechny ty více či méně pravděpodobné předpovědi ujasnit a hodláte v dohledné době přečíst jen jednu knihu o konci světa, sedminohých peruánských pavoucích, a samozřejmě o Bulíkovi, Líze a doktoru Proktorovi, pak jste tu správně. Přečtěte si ji. Možná… Celý článek »