27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2013 Duben

Plemena psů

29.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

plemena psuJedinečně vypravená publikace přináší obsažný přehled plemen z celého světa. U každého psa je výstižná fotografie, podrobné informace i přehledná tabulka s praktickými údaji o původu, délce života a dalších podrobnostech. Samostatná kapitola se věnuje péči a výcviku. Nechybí ani třídění plemen podle FCI a originální názvy.

Knihu můžete koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/127596-plemena-psu.html

Upíří deníky – Ohrožení

26.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

upiri_deniky_ohrozeniTřináctý díl série Upířích deníků

Nový školní rok na univerzitě začíná pro Elenu opravdu skvěle – život se Stefanem je krásnější než kdy dřív, všechny své přátele má kolem sebe a vypadá to, že i Damon se konečně změnil. Když se však začnou z kampusu školy ztrácet studenti, rychle se šíří panika. Všichni včetně Eleny jsou ve velkém nebezpečí. Podaří se jim ochránit jeden druhého? Zlo je všudypřítomné a může zaútočit odkudkoli a na kohokoli…
Celý článek »

Dějiny pedagogiky

26.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Pedagogika

Publikace je nezbytným studijním materiálem pro studenty učitelství všech fakult a všech oborů na fakultách pedagogických.Tematizuje problematiku dějin výchovy a vzdělání v období novověku a v době moderní, sleduje období 17. až poloviny 20. století. Ukazuje hlavní mezníky vývoje evropského školství s akcentem na české země. Důraz je kladen na bouřlivou a dodnes aktuální reformně pedagogickou diskuzi 20. století. Čtenář je seznámen s hlavními východisky tohoto světového i českého fenoménu, ale i s jednotlivými vybranými světovými i českými reformně pedagogickými koncepcemi. Kniha obsahuje věcný i jmenný rejstřík a hlavní doporučenou literaturu.
(Grada, Kasper Tomáš, Kasperová Dana)

Čítanka sociologických klasiků – Jandourek Jan

26.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Sociologie

Renomovaný český autor sestavil pro české čtenáře ojedinělou čítanku klasických sociologických textů. Začíná u protosociologických textů (Platon, Augustin), pokračuje základními klasiky (Comte, Spencer, Marx, Durkheim apod.), přes významné pokračovatele podle základních sociologických paradigmat, až po současné autory. Nezapomíná ani na významné české sociology, jako například Lindnera, Masaryka, Chalupného a mnoho dalších. Publikace jistě osloví všechny, kteří se zajímají o sociologii – ať už studenty příslušných univerzitních oborů, nebo laickou veřejnost. (Grada)

Andragogika – Beneš Milan

26.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Pedagogika

Základní učební text pro studenty andragogiky a personálního řízení mapuje obor s jeho multidisciplinárním založením, využívá poznatky příbuzných oborů. Publikace zohledňuje především poznatky spojené se sociologickým pohledem na učení se dospělých. Publikace vede i k zamyšlení nad smyslem a významem vzdělávání dospělých v historických a především sociálních souvislostech. Kniha obsahuje mimo vysvětlení základních termínů i přehled hlavních směrů andragogických teorií, příklady organizace vzdělávání dospělých, cílové skupiny ve vzdělávání dospělých, uvádí význam vzdělávání dospělých pro jejich profesi apod. (Grada)

Dobrodružné výpravy do minulosti – Karel IV.

25.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment, Válková Veronika

Vstupte s Bárou pomocí kouzelného atlasu do středověku.
Dostanete se na královský hrad a zažijete nečekaná setkání a dobrodružství.
Fragment 2011, Počet stran: 168, formát: 125×195 mm

Tři mušketýři – Alexandre Dumas

25.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Dumas Alexandre, Fragment, Zprávy

„Jeden za všechny – a všichni za jednoho!“ Kdo by neznal tři mušketýry, kteří byli vlastně čtyři? Athos, Porthos, Aramis a d’Artagnan Dobrodružný příběh plný dvorských intrik, milostných zápletek a přátelství na život a na smrt. Edice světových klasiků Převyprávěná a zkrácená verze Dobrodružství jako v originále Ušetřete čas!

Ukázka z knihy Tři mušketýři (Fragment 2011)

Percy Jackson, Bitva o labyrint – Rick Riordan

25.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment, Riordan Rick

Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější. Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…
Celý článek »

1000 kostelů, klášterů a kaplí

23.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

tisic kostelůVýhodná akce pro členy Knižního klubu! Pokud zakoupíte z aktuálního katalogu knihy v hodnotě nad 499 Kč, obdržíte tento titul za 399 Kč! Platí pouze pro členy Knižního klubu po přihlášení členským číslem nebo e-mailem.

Rádi se touláte malebnou krajinou a objevujete pro sebe dosud neobjevené? Obdivujete zručnost, nápaditost a smysl pro krásu, které nám ve svém odkazu zanechali naši předkové? Máte výtečnou příležitost! Kniha 1000 kostelů, klášterů a kaplí vám představí to nejhezčí z naší církevní architektury, stavby budované v horizontu více než jednoho tisíciletí, od dávných časů Velké Moravy až po nejzdařilejší díla současnosti. Stručné texty doplňují zcela aktuální fotografie, nejvýznamnějším památkám jsou věnovány samostatné dvoustrany, nechybí ani slovníček odborných pojmů.

Knihu můžete koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/131559-x1000-kostelu-klasteru-a-kapli.html

Nancy Gideon – Pod vlivem úplňku

21.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

nancy_gideon_pod_vlivem_uplnkuDetektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Charlotte si chce zachovat objektivitu při vyšetřování a očistit Maxovo jméno, proto se od něho na čas odloučí. Když se Max zaplete s tajemným cizincem, situace se ještě více komplikuje. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct nebo ho stáhne ke dnu?
Celý článek »