27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2013 Červen

Thriller – Zrádný anděl

23.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

thriller_zradny_andelLeonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla?
Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.
Celý článek »

Základy: Astrologie

22.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

zaklady astrologieKrásně ilustrovaná a čtenářsky přístupná kniha velmi srozumitelně odhalí mnohá tajemství astrologie. Poučíte se o základních vlastnostech jednotlivých slunečních znamení, odhalíte vliv planet na vlastnosti člověka a podle přehledných rad pak dokážete sami sestavit horoskop. Získané znalosti jistě prakticky využijete, přímo pro vlastní život i k lepšímu porozumění lidem, s nimiž jste si blízcí.

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/114728-zaklady-astrologie.html

Cytologie pankreatu

22.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Cytologie pankreatu_obálka-04 - V8-tisk.inddTenkojehlová aspirační cytologie (FNA) patří k miniinvazivním metodám v diagnostice solidních i cystických lézí pankreatu. Je-li umocněna kvalitní mezioborovou spoluprací, jsou výsledky přínosem jak pro klinického lékaře, tak pro pacienta. Proto byla zavedena technika, kdy u odběrů EUS-FNA asistuje i cytopatolog. Tato monografie čerpá z výsledků vyšetření téměř 650 pacientů, která už od roku 2007 lékaři provádějí ve Vítkovické nemocnici. Je rozdělena do kapitol pojednávajících o historii FNA, o typech onemocnění pankreatu, stručně je předložena anatomie, histologie a cytologie, čtenář je seznámen s vyšetřovacími klinickými a cytologickými metodami. Odborná část je rozčleněna do tří základních skupin: zánětlivá onemocnění pankreatu, cystické léze pankreatu a zhoubné a nezhoubné nádory. V jednotlivých kapitolách je pak uvedena stručná charakteristika léze, její histologický obraz a cytologický nález. Text je doplněn přehledovými tabulkami, cytologické nálezy jsou provázeny bohatou fotodokumentací s výstižným popisem. Publikace není vyčerpávající monografií postihující problematiku tenkojehlové Celý článek »

Cílová rovinka

22.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

cilova rovinkaPřekážkový jezdec na vrcholu kariéry Derek Franklin si právě léčí roztříštěný kotník, když se dozví, že jeho starší bratr Greville umírá po těžkém úrazu. Vypraví se za ním do nemocnice, aby s ním strávil jeho poslední chvíle, a netuší, co všechno ho v nejbližší době čeká. Zdědí totiž život svého bratra, jeho psací stůl, jeho podnik pro import drahokamů, jeho zálibu v nesčetných přístrojích a hlavolamech, jeho milenku, koně, ale také jeho nepřátele… Strhující příběh, který v roce 1989 obdržel prestižní cenu Asociace autorů detektivek.

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/140965-cilova-rovinka.html

Kronika o Velké Moravě

22.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

kronika o velke moraveNové vydání úspěšného a stále žádaného titulu, přispívajícího k poznání dějin jednoho z významných období naší historie.

Autor, český historik specializující se na středověké dějiny Slovanů a především na období velkomoravské, cituje písemné dobové prameny a na základě jejich interpretace podává čtenářům obraz jednoho z nejstarších státních útvarů na našem území – Velké Moravy. Útvaru, který byl významný nejen pro dějiny našeho národa, nýbrž i v širších souvislostech evropské politiky a zejména v kontextu kulturním.

Lubomír E. Havlík byl mimo jiné iniciátorem a hlavním redaktorem edice historických pramenů k Velké Moravě (Magnae Moraviae Fontes Historici), na níž se podílel také autorsky. Celý článek »

50 výletů na rozhledny – edice Rodinné toulky

17.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

50 vyletu na rozhlednyEdice úspěšné dvojice autorů nás tentokrát zavede na nejkrásnější výhledová místa. Autoři vybírají padesát atraktivních destinací, kam stojí za to vypravit se i s dětmi: vydejte se po loupežnických stezkách na Vrátenskou horu, do srdce Blanského lesa na Kleť, do trpasličího království na Babylon nebo na stolovou horu Děčínský Sněžník. Každý výlet obsahuje podrobnosti o místních pozoruhodnostech, poutavý příběh, tipy pro volný čas, užitečné rady o otvíracích dobách i ubytování a praktickou mapku.

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/128974-x50-vyletu-na-rozhledny-edice-rodinne-toulky.html

Nestydatá sázka – Ivan Mládek

14.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

nestydata-sazka„Tak o co?“… A sázka je na světě!
10 milionů je pěkná suma, která stojí za trochu snažení. Co myslíte?

Dva kamarádi už nejsou nejmladší, ale chuť do života rozhodně neztratili. Budou ale úspěšní „při lovu“ žen podle kalendáře? Je vůbec možné prožít sexuální noc s ženami všech jmen? Kdo to zvládne, vyhrává! Kde ale najít nositelku jména Hromnice nebo Zoe?
Celý článek »

Modlitby klína

11.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

modlitby klinaKontroverzní román nejen o sexu od autorky knihy Vlhká místa, kterou šokovala Evropu.
Román Modlitby klína vypráví příběh tří úplně obyčejných dnů v životě Alžběty Kiehlové – výchova dětí, biopotraviny a terapie patří k jejímu životu stejně jako společné návštěvy bordelu s manželem. Alžběta, žena krátce po třicítce, je neurotická, rezervovaná a také vždy připravená na nejhorší. Bojí se téměř všeho – s výjimkou sexu. Jen při milování se dokáže uvolnit a nestydí se za nic. To zapomíná na všechny povinnosti a problémy. A myslí jen na jedno – zůstat napořád se svou životní láskou, protože nechce být pouze dokonalou matkou, ale také dokonalou manželkou a milenkou.
Již ve svém debutovém románu Vlhká místa prokázala Charlotte Rocheová kromě drastické otevřenosti i smysl pro neotřelý a nespoutaný humor. Stejně svěží literární postupy použila i v Modlitbách klína, které odvážně i se sžíravým sarkasmem zkoumají život jedné, na první pohled nijak výjimečné mladé ženy a vykreslují instituci manželství a rodiny jako doposud žádný jiný román.
„V žádném případě nechci patřit k lidem, kteří nic neudělají jenom proto, že jiní to taky nedělají.“ Celý článek »

Hypoglykémie

11.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

HypoglykemieMonografie je zaměřená na teoretické a praktické informace o současném pohledu na hypoglykemické stavy. V první části jsou uvedena základní fakta o B-buňce, syntéze, sekreci a působení inzulinu za fyziologických podmínek, dále pak změny, které hypoglykemie vyvolává. Hlavní část knihy je zaměřena na diagnostiku a terapii hypoglykemických stavů. Široká problematika přesahuje rámec diabetologie, i když při diabetu jsou hypoglykemie nejčastější a v současné době jsou středem pozornosti. Diagnostická rozvaha lékaře se má opírat o patogenetický i klinický přístup. Lékař si tak může osvojit algoritmus při vyšetřování zejména v oblasti nediabetických hypoglykemií. V části věnované diabetu jsou uvedeny nejen současné cíle léčby, ale zároveň je zdůrazněn požadavek na individualizovaný přístup k terapii inzulinem i dalšími antidiabetiky. Čtenář tak získává zcela aktuální poznatky v oblasti, kde správná diagnostika, příčiny a léčba mají zásadní význam pro Celý článek »

Mluvme česky – Let´s speak Czech – Čítanka

11.06.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

mluvme cesky_lets speak czech_citankaČítanka (čtení, psaní a slovní zásoba)
Česko-anglická učebnice češtiny pro cizince, která nabízí pevný rámec pro organizaci výuky i prostor pro osobitou výuku. Pro všechny, kteří se chtějí naučit opravdu dobře česky. Lze ji používat samostatně a jako součást kompletu; tematicky, lexikálně i gramaticky provázaná s učebnicemi Konverzace a Gramatika.

  • 40 lekcí rozdělených do 8 bloků
  • cvičení zaměřená na písemný projev
  • cvičení založená na textech a na slovní zásobě
  • abecedně řazený slovníček
  • praktická slovní zásoba
  • české reálie

Celý článek »