27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2013 Srpen

Řád temnot – Kacíř a čarodějka

25.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

kacir a carodejkaPíše se rok 1453 a vše nasvědčuje tomu, že se blíží konec světa

Klášterní novic Luca Vero je na rozkaz tajemného cizince uprostřed noci zburcován a odvlečen ze své cely. Cizinec jej nejprve obviní z kacířství, aby mu nahnal strach a pak jej vyšle na dlouhou cestu Evropou, kde má Luca, mimořádně nadaný mladík, hledat stopy Ďábla a vykonávat soud nad zběhlými křesťany.

Lukova první cesta vede do kláštera Lucretili, kde se setkává s mladičkou abatyší Isoldou, jež se právě ocitla v nesnázích: V klášteře je proti své vůli – poslal ji sem bratr, aby se mohl zmocnit jejího dědictví  a navíc jeptišky začaly trpět podivnými vizemi, chodily ve spánku a na těle se jim objevily krvácející rány. Isolda je obviněna, že je očarovala temnou magií a má být upálena jako čarodějnice. Luca ale hledá pravého viníka… Celý článek »

Ekzémy a dermatitidy, 3. vydání

25.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

ekzemy Ekzémy a dermatitidy patří mezi nejčastější kožní choroby v ordinaci dermatologa, ale i praktického lékaře pro dospělé a děti. Mezi nejznámější, ale také terapeuticky nejnáročnější, patří atopická dermatitida, seboroická dermatitida, mikrobiální ekzém a statis dermatitida u chronické žilní insuficience. Z pohledu kožních chorob z povolání jsou to především kontaktně alergické či iritativní dermatitidy. V třetím rozšířeném vydání zaměřeném na praxi jsou uvedeny základní diagnostické a diferenciálně diagnostické algoritmy, rozebrány zásady komplexní léčby a prevence a podrobněji rozvedeny kapitoly zevní léčby – z koplementárních léčiv především emoliencia a balneoterapie, z diferentních léčiv pak pravidla a režimy léčby kortikosteroidy a lokálními imunomodulátory. V přehledu jsou uvedeny i další, méně obvyklé či výzkumné možnosti léčby.

Koupit zde: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/251/

Texas. Odvážná Sage

25.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

texasSage,mladší sestra bratrů Tylerových, je nyní dospělá mladá žena s vysokoškolským vzděláním,  která hledá své místo v životě. Vrací se domů na Vánoce a chtěla by začít pracovat v rodinné firmě, ale bratři s ní nepočítají. Vždyť se má vdávat! Nikdo v rodině ovšem netuší, že ze zasnoubení sešlo. Ví o tom pouze Harlan Boyd, který přechodně pro jejich firmu pracuje  –  muž bez minulosti, bez kořenů a zřejmě i bez budoucnosti. Sice tím Sage dráždí, ale zároveň ji neodolatelně přitahuje…

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/111159-texas-odvazna-sage.html

Nejsi sám – Michael očima svého bratra

24.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

nejsi samTOHLE JE MICHAEL JACKSON

ČLOVĚK, NE LEGENDA

TOHLE JE MICHAEL JACKSON

OČIMA SVÉHO BRATRA

Michael Jackson, král popu, legenda… Neexistuje snad člověk na této planetě, který by neznal jeho jméno a nikdy neslyšel žádnou jeho píseň. Bohem nadané dítě, neuvěřitelný dříč, perfekcionista, vizionář, snílek – to vše byl a v našich srdcích stále je Michael Jackson. Celý článek »

V zemi korálového stromu 1

24.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

v zemi koraloveho stromuV létě roku 1863 se při plavbě do Buenos Aires poznají dvě mladé ženy Anna a Viktoria. Obě jsou na cestě za svými manžely, kteří tam cestovali před nimi. Viktoriina muže povolaly naléhavé obchody na jeho usedlost na severu Argentiny. Annina rodina naopak nebyla schopná dát dohromady prostředky na společnou plavbu. V daleké zemi, s níž si obě spojují velké naděje, se jejich cesty na čas rozejdou. Avšak Viktoriina zdánlivě šťastná budoucnost se utváří jinak, než čekala, a Annu očekává po příjezdu hrozná zpráva…

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/115069-v-zemi-koraloveho-stromu-1.html

Věčný národ se strachy netřese

24.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

vecny narod se strachy netreseV říjnu tohoto roku autorka osobně navštíví Českou republiku.

Palčivá a strhující románová prvotina z pera jednoho z největších literárních talentů nastupující generace.
Jael, Lea a Avišag spolu vyrůstají v malém zapomenutém izraelském městečku, chodí na střední školu, která má místo tříd karavany, a píší jedna druhé do notýsků vzkazy, aby si ulevily od nudy prostupující jejich náctiletými životy. Když musí narukovat, nepředvídatelně to promění jejich životy i přátelství, které se s vypětím sil snaží udržet. Jael cvičí elitní střelce a flirtuje s nimi, Avišag střeží hranici a pozoruje běžence, jak se vrhají na ploty z ostnatého drátu, a Lea slouží jako vojenská policistka na kontrolním stanovišti a představuje si životní příběhy lidí, které vídá den co den přecházet na druhou stranu. Klábosí o klucích a šeptají si o stále násilnějším světě, jejž tuší kdesi mimo dohled. Bez ustání cvičí a připravují se na okamžik, který možná nikdy nepřijde. Žijí v jedinečné, jakoby zhuštěné vteřině těsně předtím, než začne jít o život. Celý článek »

Kronika módy

24.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

Kronika módy-zmenšenáKdo udává tón – nejslavnější modely, módní ikony a návrháři

Je fascinující, jak můžeme sledovat dějiny světa prostřednictvím dějin módy – mimochodem jsou to dějiny stejně třaskavé, dramatické a plné bojů o pomyslný trůn jako historie politická. Každá generace, každý člověk se ztotožňuje s módou, která se nosila, když byl mladý. Díky filmovému plátnu všichni víme, co se nosilo v baroku, renesanci či v padesátých letech minulého století. Zatímco dříve se šaty dědily z generace na generaci a jejich střih se proměňoval jen zvolna, dnes nám globalizace spolu s televizí a internetem přinesla i módní kolotoč, který nás nutí měnit garderóbu každou sezónu. Celý článek »

To nejlepší z nás

24.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

to nejlepsi z nasDawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí…
Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/135372-to-nejlepsi-z-nas.html

Ryba mimo vodu – jak Amík plavat mezi Čecha

23.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

ryba_mimo_vodu_jak_amik_plavat_mezi_cechaJeden milá Američan žít uprostřed krásná Čecha! Jon Davis, Američan žijící v Praze, popisuje svojí typickou češtinou zážitky, postřehy a život v srdci Evropy. Jak se žije v Čechách? Jak nás vidí někdo, kdo se zde nenarodil? Každodenní dění originálně a nezaměnitelně zachycené pohledem Američana.

Ryba mimo vodu volně navazuje na první dvě knížky J. Davise Sousedi a Hezký víkend.
Celý článek »

Krimi thriller – Někdo se dívá

16.08.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

krimi_thriller_nekdo_se_divaNěkteré dveře je lepší nechat zavřené. Stisknutí kliky vás může stát život…

Nina si pronajme pokoj ve staré vile, kde společně bydlí několik studentů. To, co zpočátku vypadá jako lákavé dobrodružství, se brzy mění v noční můru. Z jejího pokoje mizí věci a Nina má pocit, že ji neustále někdo sleduje. Po velkém večírku najde na chodbě mrtvou přítelkyni spolubydlícího. Mohl se někdo cizí dostat do domu? Nebo se smrtelné nebezpečí ukrývá uvnitř?
Celý článek »