27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2014 Leden

Setkání s Dominikem kardinálem Dukou OP

11.01.2014 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

setkani-s-dominikem-dukouKniha vycházející v roce životního jubilea Otce kardinála Dominika představuje jeho pozoruhodnou životní pouť. Přináší zasvěcený pohled mnoha významných osobností veřejného života a zachycuje klokotný běh společensko-kulturních a politických změn poslední doby v zrcadle jeho promluv, modliteb, přednášek, proslovů a dalších textů, které vznikaly v době jeho úřadu pražského arcibiskupa. Knihu zdobí barevná fotografická příloha, heraldické kresby a doplňují ji informace o katolické církvi v České republice.
Celý článek »

Obrázková encyklopedie pro děti – Zvířátka

11.01.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

obrazkova_encyklopedie_pro_deti_zviratkaPoznáváme svět domácích zvířátek. Děti často sní o tom, že budou chovat nějaké zvířátko. Co ale takový mazlíček potřebuje? Obrázková encyklopedie poutavě a zábavně představí svět domácích zvířat.

  • obrázky
  • zajímavosti
  • fakta

Celý článek »

Hejno bílých vran aneb když opustíte děcák

11.01.2014 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Hejno bílých vran_obálka_05-k tisku.inddKnížka Hejno bílých vran přináší poznání, že mladí lidé, kteří opustí „děcák“, jsou stejní jako jejich vrstevníci, snad více poznamenaní svojí minulostí, ale jsou to lidé schopní, ambiciózní, podnikaví. Vidíme kolem sebe spoustu mladých lidí, kteří si život mimo vlastní rodinu nevybrali, ale museli toto odloučení zvládnout. Druhý takový zlom v jejich životě přichází právě v okamžiku, kdy se o sebe „od zítřka“ už musí postarat sami. Dveře domova se jednou pro vždycky zavřou a je to jenom na nich. A právě o těch, kterým se povedlo odejít z dětského domova a vykročit k samostatnosti a úspěchu, jsou tyto příběhy.
Celý článek »

N či M?

11.01.2014 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

n c mV Evropě zuří druhá světová válka, každý britský občan se ve jménu lásky k vlasti snaží zapojit do boje proti fašismu. Hrozba však nepřichází jen zvenčí, největšími nepřáteli se ukazují být zrádci z vlastních řad. Jak je však odhalit? Tommy a Pentlička Beresfordovi už nejsou nejmladší, to však neznamená, že by pro tento úkol nebyli jako stvoření. Nenápadná, avšak dokonale sehraná dvojice se vydává do přímořského letoviska v Leahamptonu. Někde tam by se měli skrývat dva krajně nebezpeční agenti známí dosud jen pod písmeny N a M…
Celý článek »