27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2014 Únor

Pět bojovníků – Had

27.02.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

pet bojovniku-hadLegendy čínských bojových umění. Po zničení čínského kláštera jsou ukradeny vzácné svitky s moudrostí starých mistrů. Pět mladých mnichů, kteří útok přežili, se chce pomstít. Nejprve se však musejí naučit ovládat bojové umění pěti zvířat, ke kterému jsou předurčeni – tygr, opice, had, jeřáb a drak.
Celý článek »

Dračí oči – Čarodějka

23.02.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

draci oci-carodejkaUčit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy…
Celý článek »

Robin, pes a já

22.02.2014 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Obálka Robin, pes a já.inddAutorka slavných obrázkových seriálů o kocourovi Vavřincovi přichází s příběhem dvou sourozenců, kteří se na konci malého města, kde žijí se svými rodiči, cítí tak trochu jako robinzoni na pustém ostrově. Z jejich osamocení je nečekaně vytrhne zaběhnuté psisko, které jim do života přivede nové, nejen psí, přátelství. Dobrodružství školačky Marky a jejího neobyčejného bratra Robina ilustroval přední český malíř a grafik Jiří Fixl.
Celý článek »

Bez vodítka

21.02.2014 publikoval(a)  
Kategorie Paseka

bez_voditkaKdyž začal před více než rokem Rupert Fawcett kreslit své „psí vtipy“ na Facebook, netušil, že bude mít brzy miliony fanoušků po celém světě. Kniha s podtitulem Tajný život psů s nadsázkou zobrazuje nejrůznější zlomyslné kousky, kterými čtyřnozí miláčci všech ras, velikostí i charakterů zkoušejí naši trpělivost. Zároveň Fawcett líčí naschvály, kterým nás čtyřnozí přátelé vystavují a které jsou součástí promyšlené strategie a rafinovaného povyražení příslušníků psí říše. Výsledek tohoto mistrovského pozorování autor nakonec zpracoval do této „dojemně pravdivé“ knihy.
Celý článek »

Klub Tygrů – Záhadný duch

20.02.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

klub tygru-zahadny duchKdyž Biggi, Luk a Patrik z Klubu Tygrů zahlédnou v lese bílou paní, nemohou uvěřit vlastním očím. Toto záhadné setkání je přivede ke staré vile, která je opředena hrůzným tajemstvím: hraběnka, která zde žila, odtud za záhadných okolností beze stopy zmizela a od té doby kolem usedlosti straší. Proč však duch ohrožuje malou dívku Natálku? Pomůže tajná noční výprava do domu rozluštit strašidelnou hádanku, kterou zatím nikdo nevyřešil?
Zapoj se do pátrání i ty a zažij celé dobrodružství z první ruky!
Celý článek »

Upíří storky – Prokletí upírů

09.02.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

upiri storky-prokleti upiruTyhle storky si prostě musíš přečíst!

Skoro obyčejný upíří kluk Vlady žije se svým tatínkem hrabětem Drákulou na hradě Špičáku v Horním Transilburgu. Chodí do školy, kamarádí s obyčejnými kluky a díky zázračným tabletám nemusí pít lidskou krev. Stačí mu obyčejný kečup. Jednoho dne ale hrabě Drákula nečekaně zmizí a od toho okamžiku začne velké dobrodružství. Vlady se svými kamarády začnou pátrat po tom, kdo hraběte Drákulu unesl. Na své dobrodružné cestě se dostanou až do Bermudského trojúhelníku, kde jim velký Praupír sdělí tajemství o dávném prokletí, kvůli kterému musí dodnes všichni upíři pít lidskou krev.
Celý článek »