27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2014 Srpen

Upíří deníky – Slabé místo

25.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

upiri deniky-slabe mistoŠestnáctý díl série Upířích deníků.
V okamžiku, kdy byl Stefan bodnut do srdce, roztříštil se Eleně svět na tisíc kousků. Jeho smrt má na svědomí Jack. Šílený vědec, který chce vymýtit všechny normální upíry, nahradit je geneticky upravenou rasou upírů a jejich prostřednictvím ovládnout celý paranormální svět. Jeho dalším cílem se stává Damon. Dokážou Elena a její přátelé najít slabé místo těchto zdánlivě nesmrtelných stvoření a zničit je dřív, než bude pozdě? Najde Elena odvahu přiznat citové pouto, které ji začíná s Damonem spojovat?
Celý článek »

Křišťály moci – Věž zkázy – Burdová Michaela

25.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Burdová Michaela, Fragment

Ochráncem dalšího Křišťálu moci je poslední Pán ohně! Neilin od něho potřebuje křišťál získat. Proto se společně se svými přáteli vydává do nebezpečí Nar´doxu přímo do spárů Isgraëla, který touží po její smrti. Drak je ale otrokem zlé vůle a dobrovolně křišťál nevydá. Jak se s tím Neilin vypořádá? Ibraxirové pohltili Smaragditt a naděje na záchranu se rozplynula. Království lidí padne. Zabrání tomu někdo? A co když na někoho z hrdinů čeká smrt? Třetí díl navazuje na předchozí Křišťály moci – Hněv pána ohně a Křištály moci – Zrada temného elfa. (Fragment)

Povídky z jedné kapsy

25.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Čapek Karel, Fragment

Sborník detektivních povídek z pera Karla Čapka patří ke skvostům české moderní prózy a právem náleží do zlatého fondu české literatury. Příběhy s kriminální zápletkou autor povýšil na studie člověčenství, které dokáží vždy překvapit a zaujmout. Náměty povídek jsou natolik originální, že byly mnohokrát použity pro filmové zpracování. Klasická díla Karla Čapka jsou ozdobou každé knihovny! (Fragment)

Světlo na konci tunelu

25.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Úvahy o životě a umírání

Zasvěcený pohled na zásadní otázky lidského života a umírání od jedné z nejvýznamnějších psychiatriček na světě.

Kniha Světlo na konci tunelu vychází z přednášek Elisabeth Kübler-Rossové o žití a umírání a nabízí čtenářům jedinečnou příležitost seznámit se s autorčinými názory, prací i životem.

Deník The New York Times kdysi napsal, že doktorka Kübler-Rossová vyhlásila „válku popírání smrti v Americe“. V této knize s otevřeností, soucitem a moudrostí, které nabyla během desítek let cíleného kontaktu s umírajícími, vypráví o své práci s terminálně nemocnými dětmi, svých názorech na prožitky blízké smrti (near-death experiences), vlastních mystických zážitcích a o celé řadě dalších podnětných témat.   Celý článek »

ELYONOVA ZEMĚ – Desáté město

18.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

elyonova zeme-3-desate mestoVšude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Alexina milovaná země chřadne, otrávená jedem, který se šíří z kraje za Temnými horami. Má-li zvítězit dobro, musí Alexa přeplout Osamělé moře, najít Desáté město a odhalit jeho tajemství. Osud Elyonovy země a všech, kdo v ní žijí, je v jejích rukách. Dokáže je všechny zachránit?
Celý článek »

Memento – Radek John

17.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie John Radek

Kniha Memento vypráví skutečný příběh Michala Otavy. Michal se v 17 letech setkal poprvé s drogou. Zkusil to z pouhé zvědavosti a aby zapadl do party. Měl velmi přísného otce, s kterým si nerozuměl. Kontrola nad drogou se mu však vymkla z rukou a začal být na morfinu závislý. Jeho matka o ničem neměla ani ponětí, až do doby, kdy se dozvěděla, že Michala vyhodili ze školy. Rodiče z toho byly v šoku a Michal jim musel slíbit, že s drogami skončí. Dokonce si i našel práci, ale jeho touha po droze byla silnější než dodržet slib rodičům. Z domova utekl a bydlel se svou dívkou Evou, kterou poznal v partě. Oba byli bez Celý článek »

Farma zvířat – Orwell George

17.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Orwell George

Bajka vypráví osud jedné farmy, kde zvířata vyženou lidské majitele a řídí farmu sama. Ke slovu se dostávají prasata. Protože umí číst a psát a jsou nejchytřejší, všechna ostatní zvířata odsouhlasí, že farmu povedou. Zcela demokraticky samozřejmě. Mezi prasaty jsou dva tábory. Dušínův a Napoleonův. Dušín chce pokrok, hlasování a prosperitu. Napoleon moc, majetek a farmu samotnou. Nakonec Napoleon vycvičí smečku psů a Dušína vyžene. Konečně tak farmu převezme a nastolí svůj režim. Zvířata mnohem více pracují a dostávají Celý článek »

Poslední čarodějka – Mlžné kameny

11.08.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

posledni carodejka-mlzne kamenyCatalina Soleado má nebezpečné nadání. Dokáže měnit svět jedním tahem pera. Její schopnosti by rády zneužily stíny, které začínají ovládat svět. Pronásledována tajemnými kreaturami z písmen, šelestícími mozaikovými hady a létajícími galeonami utíká Catalina do Malfurie. Magického útočiště pro čarodějky, které se vznáší v oblacích, obklopeno vírem z havraních pírek. Pocit bezpečí si však vychutnává jen krátce. Pokud chce zachránit ty, na kterých jí záleží a zastavit invazi stínů, musí Malfurii opustit a cestovat tam, kde možná najde odpovědi na otázky, které zatím zůstávají zahaleny v temné mlze…
Druhý díl napínavé fantasy trilogie!
Celý článek »