27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2015 Březen

České a evropské dějiny v souvislostech

26.03.2015 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

ceske-a-evropske-dejiny-v-souvislostechVěděli jste, že ve stejném roce, kdy husité rozprášili křižáky u Domažlic, ve Francii stavěli hranici Johance z Arcu? Napadlo vás, že ve stejné době, kdy mušketýři chránili krále Francie, popravoval kat Mydlář na Staroměstském náměstí 27 českých pánů? Tyto, a mnohé další časové souvislosti, přinášíme v naší moderní publikaci. Poznatky ze studia českých a evropských dějin, které většinou vnímáme odděleně, tak máme možnost vidět v novém světle.
Praktickým doplňkem jsou přehledné časové osy, které znázorňují období vlády významných panovníků evropských zemí a jsou zpestřeny informacemi o přelomových vynálezech nebo kulturních počinech.
Celý článek »

Lady Punk – Chidolue Dagmar

24.03.2015 publikoval(a)  
Kategorie Chidolue Dagmar

Začínají prázdniny a patnáctiletá Tery si je hodlá jaksepatří užít. Je poněkud svérázná, přehnaně sebevědomá, nechtěně naivní a náladová puberťačka, která vychází snad jen se svojí babičkou Lízinkou. Matku nemůže vystát stejně jako její neustále se střídající přítele, kterým musí Tery říkat “strýčku”, a kteří jsou nejčastějším terčem jejích ostrých poznámek. Celá rodina žije víceméně zámožně z úroků z bankovního konta již zemřelého dědečka. Následující prázdniny se Teryina matka rozhodla vycestovat z Německa a strávit ve vlastní vile v Itálii. Na dovolenou jede Tery spíše proti vlastní vůli než dobrovolně, protože ji a Celý článek »

Modrá krev

23.03.2015 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

modra-krevViktorie odjíždí na jazykový prázdninový pobyt do Anglie. Snobská dcera jejích hostitelů se na první pohled tváří mile, ale svým přátelům ji líčí jako husičku, které čouhá sláma z bot. Viktorie se cítí osamělá a nešťastná. Vidí, že okolí o ni nestojí a dává jí to najevo.
Když se jí do ruky dostane starý deník, který si před více než sto lety psala princezna Philippa, vše se změní. Viktorie se ocitá v její kůži a začíná odhalovat strašlivé tajemství, které je v deníku ukryto. Zdá se jí to, nebo se skutečně přenesla do minulosti a stala se součástí jakéhosi ďábelského plánu?
Celý článek »

Bohové Olympu – Krev polobohů

18.03.2015 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

bohove-olympu-krev-polobohuSedm polobohů včele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět. Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenónské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné – krev dvou polobohů, krev Olympu!
Celý článek »

Adam a Erik – kluci z hor – Řeháčková Věra

07.03.2015 publikoval(a)  
Kategorie Řeháčková Věra

Kniha vypráví o Adamovi a Erikovi. Adam a Erik jsou sedmiletí bratranci. Bydlí v Beskydech na Jalovci. Adam Mazura s rodinou bydlí dole-dolní Mazurové. O kus dál, tak půl hodiny cesty bydlí Erik s rodinou-horní Mazurové a na samém kopci bydlí staříček Mazura. Proto jejich kopci neřekne nikdo jinak než Mazurovský kopec. Kluci mají fantazii a své plány uskutečňují. Pokaždé se setkají s nepochopením rodičů a tak své plány-ať chtějí nebo Celý článek »

Hrdinové z Dračí ulice – Noční vetřelec

05.03.2015 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

hrdinove-z-draci-ulice-nocni-vetrelecTři děti, jeden drak a spousta dobrodružství! V Bondingoru, hlavním městě království Mintaria, bydlí pospolu elfové, lidé, trpaslíci a příslušníci dalších rozličných národů. Už tak neklidné město začnou děsit útoky záhadné noční příšery, která přepadává obchody a skladiště s jídlem a sežere všechno, na co přijde. Nechává za sebou jen rozbořené domy a nepořádek.
Celý článek »