27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2015 Září

Střevo není tabu – O trávicím traktu vesele i vážně

23.09.2015 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

strevo-neni-tabu-o-travicim-traktu-vesele-i-vazneStřevo bylo dosud černou ovcí mezi orgány, o níž bylo člověku nepříjemné hovořit. Tato image se nyní mění. Nadváha, deprese i alergie souvisí s narušenou rovnováhou střevní flóry. Takže pokud se chceme ve svém těle cítit dobře, žít déle a být šťastní, musíme o své střevo pečovat.

Mladá vědkyně Giulia Endersová ve své knize zábavnou formou vysvětluje, jaký je střevo složitý, a přitom báječný orgán. Je klíčem k tělu i duchu a takříkajíc zadními vrátky nám otevírá zcela nový pohled.
Celý článek »

Pět holek na krku – Hercíková Iva

21.09.2015 publikoval(a)  
Kategorie Hercíková Iva

Příběh Ivy Hercíkové je klasickým příkladem toho, co s holkami udělá hezký a sympatický kluk. Podivně nesourodá parta holek skládající se z Nataši, Jiřiny, Jany, Zdeny a tlusté Libuše si zvolí za svůj cíl útoku poněkud plachého chlapce, kterému dají přezdívku Princ, protože bydlí s rodiči v muzeu na zámku. Celý článek »

Válka s mloky – Čapek Karel

18.09.2015 publikoval(a)  
Kategorie Čapek Karel

Tato kniha je antutopistický sci-fi román, který Karel Čapek napsal v polovině 30. let 20. století. Děj se odehrává na mnoha různých koutech planety, v Tichém oceánu, v různých částech Evropy, mimo jiné i v Praze. A týká se vývoje vztahu člověka k mlokům.
Mloci jsou poprvé objeveni na ostrově Tara Mosa a zpočátku jsou využíváni pouze k lovu perel. Po uveřejnění nové formy života v novinách jsou mloci podrobně zkoumáni. Postupem času začínají pracovat na vodních stavbách. Nakonec dochází k hlubokým konfliktům s lidmi, přičemž mloci ovládnou moře. Závěr knihy je otevřený a končí objevením mloka v Praze ve Vltavě. Celý článek »

Všechny řitě světa i ta má – Bukowski Charles

18.09.2015 publikoval(a)  
Kategorie Bukowski Charles

Kniha Všechny řitě světa i ta má byla vydána roku 1973 nakladatelstvím Black Sparrow Press v Kalifornii v originále pod názvem South of No North. U nás byla kniha vydána nakladatelstvím Pragma. Kniha se skládá z 27 povídek, jejímž hlavním hrdinou, jako ve většině Bukowského knížkách, je Henry Chinaski. Henry nežije na výslunní a umožňuje nám zahlédnout Ameriku i z její druhé, stinné a spodní stránky. Také tato jeho kniha je o lidech dole a ukazuje nám jejich běžný rutinní život, který se tolik liší od neustále proklamovaného „Amerického snu“. Kniha se jmenuje podle stejnojmenné povídky. Celý článek »

Kdybychom se neviděli

16.09.2015 publikoval(a)  
Kategorie Albatros Media

kdybychom-se-nevideliSmrt je všude kolem nás.
Jen si jí nevšímáme.
Dokud nemusíme.

Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ni nedívali, jako by se měla každou chvíli zhroutit. Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky. Lex se teď pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno.
Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál.
Celý článek »