27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2018 Červen

Čas žít, čas umírat – Remarque Erich Maria

30.06.2018 publikoval(a)  
Kategorie Remarque E. M.

Ernst Graeber se dostal po dvou a půl letech na frontě dovolenou na tři týdny. Když přijede do města, kde bydlel, tak vidí jen plameny a trosky. setkává se s Alfonsem, učitelem náboženství panem Pohlmanen, který mu poskytne úkryt a také se setkává Alžbětou. Tuto dívku nemíval mo rád, ale postupně si začínají rozumět. Nakonec se koná svatba a oba si užívají posleních dnů. Ernst se opět vrací na frontu, kde ho potká smrt. Graeber byl statečný, odvážný a čestný muž.

Hra osudu – Woodová Barbara

30.06.2018 publikoval(a)  
Kategorie Woodová Barbara

Lydie Harrisová, mladá sálová sestra, žije trochu nudně a dost osaměle v kalifornském Malibu. Po tragické nehodě, při které zemřeli její rodiče a bratr, se jí odcizila i sestra Adéla. Lydie od ní nedostala žádnou zprávu už déle než 4 roky. Proto ji velmi překvapí, když je uprostřed komplikované operace odvolána k telefonu a uslyší v něm Adélin hlas. Sestra ji naléhavě žádá, aby za ní okamžitě přijela do Říma… Krátce nato pošta doručí Lydii figurku ze slonoviny s umělecky vyřezanou šakalí hlavou z dávných dob. 19 dynastie faraónů. Celý článek »

Mokrá louka – Lanczová Lenka

28.06.2018 publikoval(a)  
Kategorie Lanczová Lenka

Patnáctiletá dvojčata Tereza a Lucie jsou úplně stejné. Jejich rodiče jedou na dovolenou a je hlídá babička s tetou. Obě jdou na brigádu. Lucie jde prodávat zmrzlinu a Tereza bude v recepci v kempu Mokrá louka. Oběma se tam líbí. Tereza se zamiluje do Tomáše, který je tam ubytovaný s kamarády. Začne s ním chodit. Když má Tereza volno, jsou pořád spolu. Terezina kamarádka Andrea je v kempu taky na brigádě, ale v kuchyni. Zamiluje se do Richarda, ale Tereza mu nevěří. Zjistí, že Richard má ženu a dvě děti. Lucka se taky zamiluje do Richarda. Tereza zjistí, že jde o stejného Richarda, do kterého se zamilovala i Andrea. Celý článek »