27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Duben

Encyklopedie pro diabetiky

29.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Encyklopedie pro diabetiky je stručný, jasný a přehledný souhrn těch nejdůležitějších pojmů bezprostředně se týkajících lidí s cukrovkou. Je určena zejména pro osoby postižené diabetem, pro jejich příbuzné a ostatní laickou veřejnost, která se zajímá o tuto epidemii 21. století. Encyklopedie obsahuje přes 300 vzájemně propojených hesel vysvětlených pomocí několika vět řečí srozumitelnou běžnému člověku, ovšem se snahou nevynechat nic z podstaty odborného lékařského pojmu. Hlavním cílem Encyklopedie pro diabetiky je být spolehlivým průvodcem diabetika jeho nemocí a všemi jejími záludnostmi, a to zejména v době bezprostředně po zjištění diagnózy, kdy potřebuje co nejrychleji a nejhlouběji proniknout do problematiky cukrovky, stejně tak jako ve chvíli, kdy si bude chtít své znalosti o diabetu připomenout nebo rozšíšit. Celý článek »

Optimismus, pesimismus a prevence deprese

21.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Psychologie

Můžeme se domnívat, že život je procházka růžovou zahradou. Realita však ukazuje, že tomu je jinak. V životě se dostáváme do různých situací. Někdy jsme překvapeni událostmi, o nichž jsme si nikdy nemysleli, že by mohly potkat zrovna nás. Kniha informuje o laboratorních pokusech, při nichž byl experimentálně navozen pesimismus nejprve různým zvířatům a posléze i lidem. Porovnává projevy uměle navozeného pesimismu s příznaky depresí. Ukazuje, kdy a kde je vhodnější volit optimismus, kde jsou jeho meze a kde je vhodnější přiklonit se k pesimismu. Podrobně popisuje postupy, jak se z pesimismu dostat k optimismu a vymanit se z pout deprese. Zdůrazňuje důležitost zážitků úspěchu ve zvládání drobných úkolů v dětství. Přináší empiricky potvrzené informace o vlivu optimismu a pesimismu na naše zdraví, na sportovní výkony i na pracovní úspěchy. Celý článek »

Neurologie pro nelékařské obory

15.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Nové přepracované a rozšířené vydání. Učební text je koncipován jako doplněk k přednáškám. Poskytuje základní přehled odpovídající uvedenému účelu. Kniha byla vytvořena jako učební pomůcka pro studenty nelékařských bakalářských a magisterských oborů v medicíně a pro potřeby postgraduálního studia středního zdravotnického personálu v oboru neurologie. Celý článek »

Léčivé bylinky ve vaší zahradě a kuchyni

15.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Albatros Media

Myslíte při slově bylinky na vonící zahradu, aromatické a léčivé rostliny a lahodné recepty? Chcete využít léčivou sílu přírody a zároveň si dopřát chutné zpestření Vaší kuchyně?

Poznejte 130 bylinek a koření slovem i obrazem, osvojte si praktické rady k sázení a pěstování, vyzkoušejte spoustu receptů na přípravu pokrmů, kořenících směsí i léčivých tinktur. Celý článek »

Vydejte se za netradičním poznáním Sicílie

12.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Italský ostrov Sicílie je zajímavou destinací pro turisty ze všech koutů světa. Silná tradice, svérázní obyvatelé, kolébka italské mafie – to vše a mnohem více představuje tato země. Poznejte její tajemství i každodenní život s titulem Potkala jsem Sicílii, který vychází v Nakladatelství Fragment již 11. dubna!

Autorka Marie Třešňáková navštěvuje Sicílii již od roku 2000. Za více než deset let poznala ostrov jinak, než je obvyklé u běžných turistů. Naprosto výjimečné je také místo jejího pobytu – malé městečko situované na jihu země totiž rozhodně nepatří mezi vyhledávané turistické oblasti. Celý článek »

Fibrilace síní v běžné praxi

12.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Fibrilace síní (FS) je nejčastější tachyarytmií, která se u člověka vyskytuje. Její prevalence se odhaduje na 1–2 % a narůstá velmi významně s věkem, v populaci osmdesátníků dosahuje přibližně 10 %. Střízlivé odhady naznačují, že incidence FS by se měla v nejbližších 30 letech více než zdvojnásobit. Fibrilace síní zvyšuje především riziko mozkové příhody, a to zhruba 5×, přičemž 20 % všech mozkových příhod lze přičíst právě FS. Tyto mozkové příhody navíc mají špatnou prognózu, často s fatálními důsledky nebo významnou invalidizací. Záludnost FS spočívá i v tom, že může probíhat u řady pacientů asymptomaticky nebo s minimálními symptomy, kterým pacient nepřičítá váhu. První manifestací FS tak může být právě mozková příhoda nebo epizoda srdečního selhání. Proto je nutno rozvíjet strategie časné detekce FS, zejména u vysoce rizikových pacientů, jako jsou nemocní s arteriální hypertenzí, cukrovkou nebo předchozí mozkovou příhodou.
Celý článek »

S pomocí přírody k dokonalému zdraví

12.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

Je třeba se vrátit k přírodní péči o vlastní zdraví bez pomoci nejrůznějších léků, potravinových doplňků  a vitaminů v tabletách. Tato publikace nás učí, která jídla, minerály či byliny nám  umožní dosáhnout vynikající psychické a fyzické kondice tak, abychom se dokázali vyrovnat se všemi nástrahami moderního hektického života.Velice pěkná kniha, která se hodí do každé rodiny s dětmi.
Celý článek »

Po stopách českého génia Járy Cimrmana

12.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Kdo by neznal nejznámějšího českého velikána Járu Cimrmana. Své fanoušky má snad ve všech koutech České republiky. Není proto divu, že si na místech, která Jára Cimrman navštívil, chtějí tuto výjimečnou událost připomínat navždy. Titul Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana, který vás provede těmi nejzajímavějšími místy, vychází v Nakladatelství Fragment!

Kdo je vlastně Jára Cimrman a jak se stal tím, kým je nyní? Fiktivní postavu českého génia vytvořili Jiří Šebánek a Zdeněk Svěrák. Jeho údajný život a jím vytvořené dílo se stalo hlavní předlohou pro program Žižkovského divadla Járy Cimrmana. O jeho životě byl natočen také divácky úspěšný film Jára Cimrman, ležící, spící, který konečně odhaluje pravdu o osudu neuznaného génia. Celý článek »

Hepato-pankreato-biliární chirurgie

06.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Autoři v této publikaci navazují na předchozí monografii Chirurgie jater (Maxdorf, 2004). Původní oblast jaterní chirurgie je v této knize rozšířena o chirurgii žlučových cest a pankreatu, tedy kapitoly, které jsou úzce spojeny. Původní kapitoly jsou doplněny o nové postupy a aktualizovány v souladu s nejmodernějšími chirurgickými trendy. Při psaní knihy autoři čerpali z vlastních rozsáhlých zkušeností, ze zkušeností ze zahraničních pobytů a literárních údajů. Text knihy je doplněn o barevné fotografie, snímky zobrazovacích metod a schematické obrázky. Publikace je určena hlavně chirurgům, ale i gastroenterologům, onkologům, hepatologům, radiologům, praktickým lékařům a široké odborné veřejnosti. Celý článek »

Homeopatie a děti

04.04.2012 publikoval(a)  
Kategorie Grada

Dopřejte svým dětem účinky jemné a šetrné medicíny – homeopatie. Přehledný léčebný systém umožňuje domácí léčení běžných a lehkých onemocnění u dětí všech věkových kategorií – od novorozenců až po školáky. Stručné tabulky léků, odborná doporučení a příklady z klinické praxe nabízejí vašim dětem účinnou pomoc i tam, kde byste to sami nečekali: v případě novorozenecké žloutenky, prořezávání prvních zoubků, komplikací po očkování, u běžných nachlazení, ale také u růstových bolestí končetina hojení menších úrazů. Mnohde ani klasická medicína nenabídla dosud konkrétní lék. Knížku jistě ocení i studenti homeopatie a praktikující homeopati.
Celý článek »