27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2014 Duben

Narozen o půlnoci – Dračí znamení

26.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

narozen o pulnoci-draci znameniDaleko od lidí, skryté v horách, je tajemné a krásné místo – Dračí skály. Království, kde pospolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci…

Gabriel se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. To ho předurčilo stát se zaklínačem: léčit lidi, používat magii a přivolávat draky. A také se stát králem Dračích skal. To se však nelíbí krásné Melisse, která si na roli královny zvykla a rozhodně se jí nehodlá vzdát. Kam až je ale schopna zajít?
Celý článek »

Rybníky, řeky a jezera

23.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Computer Press

rybniky-reky-a-jezeraV přírodě je tolik věcí k objevování! Víte, proč bobr staví hráze, jak se přizpůsobil vodouch stříbřitý životu pod hladinou a jak získal tužebník své jméno? Slyšeli jste už někdy, jak se brání užovka obojková při napadení? Víte, kolikrát do roka mění rak říční kůži?

Tato praktická knížka o přírodě předává zábavnou formou vám, malým objevitelům, informace o světě rybníků, řek a jezer. Naučí vás rostliny a živočichy nejen rozlišovat, ale prozradí vám i mnoho zajímavého o jejich chování a o prostředí, v němž žijí. Formát knihy vybízí k tomu, abyste si ji přibalili s sebou na výlet. Poznávejte přírodu, staňte se jejími kamarády!
Celý článek »

Andrea Kane – Temné lži

18.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

andrea kane-temne lziForensic Instincts – tým vyšetřovatelů, který řeší případy intuitivně, nestandardně a neúnavně!

Amandin syn přišel na svět se vzácnou poruchou imunity. Jeho jedinou nadějí na život je transplantace kostní dřeně. Nejvhodnějším dárcem je jeho otec. Ten však byl brutálně zavražděn. Jediná fotografie ale obrátí všechno naruby. Je možné, že Paul žije a že vše byla lež? Naděje tu je, jeho tělo se totiž nikdy nenašlo…
Celý článek »

Sophiina volba

16.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Styron William

Děj románu se odehrává v roce 1947 v jednom brooklynském pensionu zvaném Růžový palác. Setkávají se zde hlavní postavy. Sophie, její přítel Nathan a Stingo, který je po celý román vypravěčem. Stingo se rychle spřátelí s tímto párem. Shledává Sophii jako velice atraktivní a inteligentní a po celou dobu románu je do ní platonicky zamilovaný. Nathan působí na Stinga jako okouzlující muž. Jenomže všechno má své mouchy. Nathana brzy pozná z té horší stránky a to, když je Sophie svým přítelem zmlácena a je jí nadáváno nejsprostším způsobem. Ale tuhle epizodu všichni přejdou a žijí si dál svůj život. Během relativně poklidného života v Brooklynu se Stingo dozvídá o Sophiině minulosti. Nedozví se vše najednou a také se hned nedozví pravdu ve všem, protože Sophie se za svou minulost stydí. Takže rozkouskovaně se dozví celý její příběh o tom, jak se dostala do koncentračního tábora Osvětim a jak to tam prožívala. Celý článek »

Rozděleni časem – V pasti

15.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

rozdeleni casem-v pastiJackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí…
Celý článek »

Andrew Fukuda – Hon

09.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

andrew fukuda-honJak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich! Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk.
Celý článek »

Říše temnot – Černý úsvit

02.04.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

rise temnot-cerny usvitPři pátrání po okolnostech bratrovy smrti se Maggie stane kořistí obchodníků s otroky z Království temnot. Pokusí se o útěk a před pronásledovateli ji zachrání záhadný mladík. Vypraví se na hrad Černý úsvit, aby vyhledala mezi otroky léčitelku. Není však jediná, kdo na hrad míří. Dokáže Maggie osvobodit otroky a zabránit mocnému upírovi Hunteru Redfernovi, aby zničil svět lidí?
Celý článek »