27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Březen

Trest smrti za jeden doušek vody?!

29.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

V Nakladatelství Fragment vyjde již 4. dubna titul, který čtenáře přenese do Pákistánu. Kniha Rouhání? přibližuje skutečný příběh ženy, která se jako křesťanka napila muslimské vody. Tím ji znesvětila a tamější soud rozhodnul na základě zákona o rouhání o trestu nejvyšším – byla odsouzena k trestu smrti oběšením.

Asia Bibi, matka pěti dětí, křesťanka žijící dle své víry, čeká nyní ve vězení na výsledek odvolacího soudu, jehož jednání je však neustále odkládáno. Neví, zda se dostane na svobodu. Neví, který den bude jejím posledním. Její budoucnost je nejistá. Celý článek »

150 nejzdravějších potravin na světě

29.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fortuna Libri

V tomto unikátním průvodci po zdravé výživě vyvrací autor staré zakořeněné mýty o tom, co bychom měli a neměli jíst, abychom se cítili dobře a vyhnuli se nejčastějším nemocem, vyplývajícím z nezdravého stravování. Jonny Bowden tvrdí, že nejzákladnější nebezpečné stravovací návyky si osvojujeme už v dětství a pozdější chyby  jsou jen jejich důsledkem. Prostudujme tedy pečlivě všechny autorova doporučení, určitě se nám to vyplatí. Celý článek »

Zákon rovnováhy

25.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vašut

Kniha vás seznámí s modelem pěti funkčních okruhů, které vám dopomohou k tomu, abyste rozpoznali jak své individuální silné stránky, tak své slabiny, a ukáže vám, jakými postupy můžete cíleně podpořit ozdravné procesy ve svém těle. Názorné příběhy pacientů, praktické tipy pro každodenní život, sestava cviků čchi-kung i řada lahodných receptů – to vše je cennou pomocí pro všechny, kteří chtějí aktivně udělat něco pro své zdraví.
Celý článek »

Praktické rady pro onkologické pacienty aneb Jak překonat nesnáze při léčbě rakoviny

18.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Publikace je určena především těm čtenářům, kteří mají ve své blízkosti nemocného s nádorovým onemocněním a rádi by se lépe seznámili s touto problematikou tak, aby mu mohli být po celou dobu léčby pevnou oporou. Autoři touto knihou pacientům i jejich rodinám a blízkým podávají jakousi pomyslnou pomocnou ruku a provázejí je na cestě od určení diagnózy, přes léčbu až k období uzdravování. Čtenářům předkládají ucelený a srozumitelný přehled informací týkajících se nádorového onemocnění, uvádějí například na jaká vyšetření je podle současné legislativy nárok a kdo je poskytuje, zmiňují se i o sociálních službách, Celý článek »

Nový vtipný deník a la Bridget Jones pro holky

18.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Humorného čtení není nikdy dost. Zvláště když se jedná o deník plný vtipných postřehů, komentářů a originálních obrázků jedné téměř „normální“ holky. Titul Můj milý deníčku vychází v Nakladatelství Fragment již 5. března 2012!

První dva díly „Škola, kluci a další šílenosti“ a „Moje džíny jsou fakt děsný!“ jsou úvodními svazky k celkem dvanáctidílné sérii deníčků, které si čtenářky určitě oblíbí. Všeobecně se deníková forma u mladé generace těší velké oblibě především díky čtivosti. Na jednotlivých stránkách nebývá příliš textu a každý komentář a zážitek výstižně doplňují originální obrázky. Celý článek »

Velikonoce

17.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Akcent

Jak dlouho a proč se vlastně slaví Velikonoce? Jaké církevní zvyky a zvyklosti jsou s nimi spojeny? Jak našim předkům běžel čas od masopustu až k Božímu hodu velikonočnímu a především k pomlázce o Velikonočním pondělí? Z pestrého obsahu nové knihy známého autora literatury faktu, spisovatele Pavla Toufara, vás dozajista upoutá nejen vyprávění o tradičních velikonočních zvycích a pověrách, o tom kdy a jak vznikaly, jak se počítá datum velikonočních svátků či jaké pranostiky jsou s nimi spojeny. Celý článek »

Erektilní dysfunkce a jejich léčba

17.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Monografie je precizní příručkou pro farmakoterapii poruch erekce. Čtenáře stručně seznamuje s moderní koncepcí fyziologie erekčního děje a patofyziologií erektilní dysfunkce, je vysvětlen diagnostický postup i diferenciální diagnostika. Samostatná kapitola je věnována vztahu erektilní dysfunkce k dalším významným poruchám, jako je např. spánková apnoe či inzulínova rezistence. Léčebné možnosti erektilní dysfunkce byly v poslední době obohaceny o nové medikamenty se specifickým účinkem na tuhost pohlavního údu při sexuálním vzrušení. Některé slibné přípravky jsou ve stadiu klinického vývoje. Předmluvu ke knize napsal doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.
Celý článek »

Kdo může být vyvoleným? Jen ten, kdo navštěvuje Temnou akademii!

15.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Všem fanouškům fantasy přináší Nakladatelství Fragment další dávku dobrodružství a napětí. Již brzy se na pultech knihkupců objeví titul Temná akademie ‒ Vyvolení. Za zdmi tak trochu jiné školy jsou ukryta děsivá tajemství a pobyt v těchto místech může být životu nebezpečný… Vychází již 19. března!

Pokud jste příznivci napínavých a tajemných příběhů, pak je nová fantasy série o Darkově akademii to pravé pro vás. Za zdmi této zvláštní školy se totiž skrývá mnoho děsivých tajemství. Celý článek »

Histaminová intolerance

11.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Galén

Mnoho lidí trpí po jídle různými obtížemi: průjmy, nadýmáním, nevolností, dýchacími potížemi, kožními problémy nebo rýmou. Příčinou může být nesnášenlivost histaminu, látky obsažené v některých potravinách. Jak s obtížemi skoncovat? Kniha nabízí čtenáři možnost otestovat sám sebe v souvislosti s histaminem a konzumovanou potravou. Praktický rádce ukáže, jak svůj stav nejlépe poznat s využitím diety. Všechny součásti naší výživy autor v knize shrnuje, přehledně hodnotí a dává čtenářům odpověď na zásadní otázky: Co je vhodné? Celý článek »

Nemám žádné jméno

09.03.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Neuvěřitelný příběh české básnířky a spisovatelky Dagmar Hilarové. Krátce před patnáctými narozeninami byla transportována do terezínského ghetta a strávila zde více než dva roky. Knihu vydala pod svým jménem nizozemská spisovatelka Miep Diekmann, která si autorství neprávem přisoudila poté, co jí skutečná autorka důvěřivě svěřila svůj rukopis. Po více než třiceti letech vychází autorské dílo Dagmar Hilarové, které získalo již tři významná literární ocenění, v českém jazyce, jak si to vždy přála. (Fragment)