27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Srpen

Nakladatelství JOTA

31.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Milí čtenáři,
jsme tu pro Vás již 21 let, vydali jsme více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku jsme vydávali knihy zaměřené regionálně — především od moravských autorů. Po třech letech jsme podstatně rozšířili spektrum titulů z hlediska tématu i země původu knih. Publikujeme tvorbu českých autorů i překlady z angličtiny, francouzštiny, ruštiny, němčiny či španělštiny. Takto jsme se zařadili mezi jedno z největších nakladatelství v České republice, které ročně vydává 80 titulů a desítky dotisků úspěšných knih.

Spolupracujeme s renomovanými autory, překladateli, výtvarníky a mnoha externisty různého zaměření. Mezi našimi knihami si vybere každý čtenář podle svého gusta — vydáváme publikace v pestré škále edičních řad:

V edici Beletrie vycházejí knihy českých i světových autorů, mezi nimiž najdete napínavé detektivní příběhy, ale také díla se společensky závažnou tematikou.  Celý článek »

Simonův kocour a trable s kotětem

22.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Paseka

Kniha je třetím dílem dobrodružství vychytralého Simonova kocoura, která se stala světovými bestsellery. Tofieldovy animované skeče na YouTube dosahují pravidelně rekordních 150 milionů návštěv. Výtvarník Simon Tofield dostal první koťátko, když mu bylo devět let. Od té doby už se nestalo, že by neměl doma alespoň jednu kočku. Dnes běhají v Simonově domě čtyři huňatí kamarádi. Nejmladší kotě Teddy ho inspirovalo právě k této knížce. (Paseka)

Tajemné znaky, mayské proroctví a obávaný rok 2012…

22.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Před stovkami let dokázali staří Mayové předpovědět na den přesně katastrofy, které lidstvo později potkaly. Rok 2012 značí velký mezník, je totiľ vůbec posledním v mayském kalendáři. Co přinese obávaný závěr roku? Je moľné, ľe Mayové předpověděli konec lidské civilizace? Zápas o záchranu začíná… Román Mayské proroctví – Zápas o osud lidstva vychází v Nakladatelství Fragment jiľ 22. srpna!

Vědci se doposud pozastavují nad přesností, s jakou dokázali staří Mayové předpovědět budoucí události. Katastrofy a klimatické změny, které ovlivnily lidskou civilizaci po několik budoucích generací. Rok 2012 vąak hraje zvláątě významnou roli – 21. prosinec je posledním dnem v mayském kalendáři. Nastane konec lidské civilizace tak, jak ji známe?
Celý článek »

Hororland – Procitnutí

18.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Trpíte nočními můrami, strachem ze tmy, nebo nespavostí? TENTO KOMIKS NENÍ NIC PRO VÁS!

Martin Lafetka donedávna patřil k těm nebohým náctiletým, kteří se chtějí za každou cenu odlišovat od okolí. Snad by raději zemřel, jen aby byl zajímavý. Ale pozor na přání…! Když se probudíte v márnici se znamením věčnosti na hrudi a duchové začnou vstávat z hrobů, tajemné síly světa živých i mrtvých se budou přetahovat o vaši duši, dali byste cokoli za to, abyste aspoň chvíli byli Celý článek »