27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Září

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

29.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

vydání knihy, 22. srpna 2012, vyšel první dotisk; druhý dotisk vyšel 12. září 2012.
Podívejte se na trailer ke knížce Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií.
To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu.
Celý článek »

MICHAL ČERNÍK VZKAZUJE DĚTEM: Ať vám svět otevírají knížky

27.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Portál

Jak žijí oblázky je nová knížka Michala Černíka. Básničky potěší i poučí malé čtenáře a pomohou jim objevovat svět. Přečtěte si, proč má Michal Černík rád právě oblázky, jak se mu píše pro děti nebo jak by vedl děti ke čtení.

ROZHOVOR S MICHALEM ČERNÍKEM
k vydání jeho knihy Jak žijí oblázky

Jak žijí oblázky je knížka básniček pro děti. Je pojmenovaná po první části, která obsahuje básničky pouze „ze života oblázků“. Jak Vás napadlo oživit právě oblázky?
Když jsem byl ještě docela, docela malý, lákaly mne oblázky tak, že jsem je polykal, a maminka mi navlékala tlusté palčáky, abych je nemohl uchopit. Oblázky už dávno nepolykám, ale miluji je stále. Protože jsou kulaté, vodou ohlazené, lákají k dívání, k laskání a hlazení a pamatují celé věky. Kopičku krásných oblázků máme na zahradě. Jednou se stalo, že v mé fantazii ožily. To se stává.
Celý článek »

Oko za oko

24.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Amipa

Zločin, který šokoval celý svět. Jen proto, že krásná Íránka Ameneh Bahramí odmítla nabídku k sňatku, polil jí odmítnutý nápadník na otevřené ulici tvář kyselinou. Ameneh oslepla a je odsouzena k tomu, aby zbytek života strávila jako znetvořená. Osud ji hrozil rozdrtit, podobně jako kyselina rozleptala její tvář. Ale mladá žena se vrhla do neúnavného boje za své zdraví i za své právo před islámskou justicí. V ojedinělém soudním procesu si poprvé v historii vybojovala právo na krevní mstu. V poslední instanci soud rozhodl, že Ameneh smí atentátníka oslepit kyselinou. A rozsudek má být vykonán co nejdřív. Oko za oko. Zub za zub. (amipa) Celý článek »

Líný rodič

21.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Také máte pocit, že jste se stali otroky svých dětí? Z přehnaně zaníceného rodičovství však vede cesta ven. Existuje jednoduché řešení, které váš život učiní snazším a finančně méně náročným, život vašich dětí učiní radostnějším a navíc vám pomůže vychovat děti šťastné a soběstačné. Toto řešení autor knihy nazývá „líné rodičovství“ a jeho mantra zní jednoduše: „Nechte je být.“ Líný rodič je totiž dobrý rodič. Celý článek »

Natáčení druhého dílu Hunger Games zahájeno!

21.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Všem fanouškům knižní trilogie Hunger Games přinášíme skvělou zprávu ‒ 10. září padla první klapka a odstartovalo natáčení druhého dílu. Po uvedení filmového zpracování prvního dílu Hunger Games (vyšlo v Nakladatelství Fragment pod názvem Aréna smrti) se celá trilogie stala doslova světovým hitem. Nyní přislíbili filmoví tvůrci premiéru filmového zpracování druhého dílu Catching Fire (v českém překladu vyšlo jako Vražedná pomsta) na říjen 2013! Celý článek »

Intenzivní péče o novorozence

20.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Druhé přepracované a rozšířené vydání publikace zaznamenává mnoho aktuálních změn v ošetřování novorozence na jednotce intezivní péče.
Vzhledem ke zrušení povinného očkování proti tuberkulóze byla kapitola o kalmetizaci nahrazena novými postupy v péči o dítě po perinatální asfyxii – řízenou hypotermií.

Celá publikace zůstala rozdělena na tři části, z nichž každá prošla revizí a úpravami. Část A i nadále poskytuje odborné informace, týkající se každodenní péče o novorozence, část B se zabývá orgánovými a Celý článek »

POZVÁNKA NA AUTOGRAMIÁDU ZDEŇKA MAHLERA

18.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Nakladatelství JOTA si Vás dovoluje u příležitosti nově vypraveného vydání klasického cestopisu INDICKÝ HLAVOLAM pozvat na autogramiádu významného českého spisovatele, scenáristy, publicisty a muzikologa, pana ZDEŇKA MAHLERA. Autogramiáda se uskuteční v pondělí 24. září v 16 hodin v knihkupectví Palác knih Luxor na Václavském náměstí v Praze. Ukázku indického tance v rámci autogramiády předvede profesionální tanečnice Ajna Řezníčková. Celý článek »

Říše temnot – Prokleté sestry

14.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?
Celý článek »

Děda se taky nebál

14.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Paseka

Rozhovor s Alexandrem Vondrou
Uvedení knihy – úterý 18. 9. od 18 hodin
Literární kavárna Řetězová (Řetězová 10, Praha 1)

Disident, diplomat a politik Alexandr Vondra vypravuje v knižním rozhovoru o dědečkovi legionářovi, dětství v Košířích, pražském undergroundu, Revolver revue, o době, kdy byl mluvčím Charty 77, spoluautorem Několika vět, a kdy byl opakovaně vyslýchán a vězněn. Vzpomíná, jak ho listopadová revoluce vynesla s Václavem Havlem na Pražský hrad, pak na ministerstvo zahraničí a na post Celý článek »

Pozvánka na křest a autogramiádu titulu Tomio Okamura – Umění vládnout v Ostravě

14.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Pozvánka na křest knihy Nakladatelství Fragment a Tomia Okamury Umění žít. Akce se uskuteční ve čtvrtek 20.9.2012 v Domě knih LIBREX v Ostravě (Smetanovo náměstí 8) od 17 hod.

Svou účast potvrďte prosím na e-mailu svacinova@fragment.cz do 20.9.2012 do 10h.
Pro potvrzené novináře budeme mít připravený recenzní výtisk.
Celý článek »