27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Listopad

Nová Hektorova cesta aneb Honba za časem

28.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Smartpress

Přemýšlíte, čím potěšit své blízké? Darujte jim knihu pod stromeček. Originální dárek, který nikdy nezevšední. Dobrodružství psychiatra Hektora, který na svých cestách již nalezl klíč ke štěstí a tajemství lásky. Když ale pozoruje lidi kolem sebe, zjišťuje, že si stále dělají starosti, a to hlavně ohledně času. Někteří mají obavy z toho, že čas plyne příliš rychle, někteří odkládají důležitá rozhodnutí na později, až jednoho dne zjistí, že už je na ně příliš pozdě, jiní mají neustále naspěch, jako kdyby jim v břiše tikaly hodiny, a pak jsou tu ti, kteří by chtěli navzdory ubíhajícím létům zůstat věčně mladí. Celý článek »

Jakobijánův dům

28.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Román vyšel v Egyptě v roce 2002 a okamžitě vyvolal obrovské pozdvižení, neboť otevřeně zobrazuje všechny „neřesti“ moderní egyptské společnosti: korupci, sexuální zneužívání, náboženský extremismus, homosexualitu, stejně jako zašlou slávu bývalé britské kolonie. Děj se točí kolem Jakobijánova domu, kdysi honosné budovy v centru Káhiry, v níž vedle sebe žije stárnoucí aristokrat, který se považuje za „odborníka na ženy“; dívka, kterou životní situace donutí živit se vlastním tělem; snaživý student, jenž po životním neúspěchu, za kterým stojí jeho nízký Celý článek »

Moderní farmakoterapie v urologii

23.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Mimořádně aktuální publikace věnovaná šesti hlavním okruhům farmakoterapie v současné urologické praxi 1. Infekce v urologické praxi (cystitida, pyelonefritida, komplikované infekce močových cest, farmakoterapie uroinfekcí v těhotenství a při kojení, uretritida, prostatitida, epididymitida, orchitida, Fournierova gangréna, urosepse) 2. Karcinom ledviny 3. Karcinom prostaty 4. Erektilní dysfunkce 5. Androgenní deficit u mužů 6. Moderní farmakoterapie non-neurogenních poruch mikce u mužů. Tak jako u všech titulů edice Farmakoterapie pro praxi jsou těžištěm knihy rady, návody a doporučení pro medikaci v každodenní terénní i nemocniční praxi.

Knihu můžete zakoupit zde

Původ

22.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Irving Stone, Jota

Román o životě Charlese Darwina

Brilantní portrét muže, jenž se nebál otřást základy světa vědeckého poznání.

Životopisný román Původ je velkoryse pojatá freska zachycující osudy Charlese Darwina, jednoho z nejvýznamnějších přírodovědců minulosti a zakladatele evoluční biologie, v níž autor nabízí podrobný pohled na Darwinův osobní i profesní život. Vychází z mimořádně pečlivého studia historických materiálů, znalosti reálií a dobových souvislostí, ale také zodpovědného studia odborných problémů. Vede nás dobou přírodovědcova mládí, seznamuje s jeho rodinným zázemím a povahou. Dozvídáme se o okolnostech Darwinovy cesty kolem světa a provázíme ho jeho početnými dobrodružstvími, která na Beagle a při výpravách na pevninu zažíval. Celý článek »

Kletba milionů

19.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Reedice slavného románu stále čtené a milované české spisovatelky, jejíž knihy se již desítky let udržují v popředí čtenářského zájmu. Dvoudílný román vykresluje příběh rodiny továrníka Vágnera, jeho ženy a dětí. Vypráví o tom, jak ukvapené rozhodnutí učiněné ve chvíli bolesti a zrady, způsobí smrt dvou lidí a výčitky svědomí po zbytek života. Láska, nevěra, nenávist a znovu láska, zákruty života, tak dobře známé všem, kdož jej žijí. Hluboce lidský úděl nesou románové postavy stejně oddaně, jako je spisovatelka psala a vytvářela. Moudrost ukrytá v příběhu nám znovu opakuje, že peníze a majetek nezaručují zdaleka šťastný a spokojený život. Mějme to stále na paměti.
Celý článek »

Říkadla a jednoduchá cvičení

19.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Pedagogika

Přinášíme neocenitelnou pomůcku pro všechny rodiče a lektory, cvičící ve sportovních nebo mateřských centrech s dětmi od kojeneckého věku. Zábavná cvičení na gymnastickém míči, overballu, s obručí, padákem i bez náčiní, doprovázená nápaditými říkadly, jistě ocení i učitelé mateřských škol.
Celý článek »

Upíří deníky – Fantom

12.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

Dvanáctý díl série Upířích deníků

Damon není mrtev. Sage, který ho na Temném měsíci najde, mu pomůže si na vše vzpomenout. Mystický výtah ho přemístí zpět do Fell’s Church, aby mohl vysvětlit Eleně, co mu zachránilo život.
Mezitím Elenu a její přátele ohrožuje fantom, který se krmí negativními pocity. Společně fantoma zajmou do kruhu zaříkání a chtějí ho zničit. Fantom je ale silný, daří se mu našeptávat a vzbuzovat žárlivost. Damon a Stefan se jeho vlivem znovu obracejí proti sobě. Podaří se Eleně zabránit dalšímu konfliktu bratrů? Naleznou v sobě dost síly, aby přemohli fantoma?
Celý článek »

Revizní operace totálních náhrad kyčelního kloubu

11.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Uvolnění totálních endoprotéz je významným problémem moderní ortopedie. V podkladu tohoto stavu je masové rozšíření aplikace totálních endoprotéz (zejména kyčelního kloubu), které následně do centra zájmu posunulo revizní operace totálních náhrad velkých kloubů. Autorský kolektiv složený z předních českých ortopedů, i odborníků dalších medicínských profesí, vytvořil rozsáhlou monografii koncipovanou jako průvodce ortopeda od příčin, přes operační návody až po řešení případných dalších komplikací.
Celý článek »

Krkavčí láska

11.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Kdyby tehdy v roce 1956 nebylo všímavých sousedů, kteří se podivovali nad nezvyklým tichem v sousedním bytě, asi by nevznikl tento román, protože ani Peter Wawerzinek by už nebyl na světě. Policie v prázdném bytě v Rostocku našla vyhladovělého dvouletého Petera a jeho roční sestřičku. Jejich matka prchla do západního Německa. Peter začal mluvit až ve čtyřech letech a prvních deset let svého života strávil v dětských domovech a v několika pěstounských rodinách. To, že má sestru, zjistil až ve 14 letech a o své matce se dozvěděl ještě později.
Celý článek »

Po hlavě a nadoraz

02.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Kniha „Po hlavě nadoraz“ je životním příběhem Honzy Tománka, obyčejného kluka, který po úraze ochrnul. Přes nepřízeň osudu, nebo právě kvůli ní, začal závodit na handbiku. Je to standardní vrcholový a paralympijský sport, ale bohužel se o něm zatím moc neví a tak nemá podporu, kterou si zaslouží. Tato kniha je jednak silným lidským příběhem, povídáním o handbiku jako vrcholovém sportu a v neposlední řadě může být motivačním impulsem pro každého čtenáře. Spoluautoři: Petr Havlíček,Jiří Kříž, Daniel Landa, Radovan Šabata, Martin Šťastný,Michal Vaněček.
Celý článek »