27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2012 Prosinec

Perioperační péče o pacienta v ortopedii

14.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie NCO NZO

Publikace je průřezem základních znalostí pro pochopení problematiky ortopedie a spondylochirurgie. Ortopedie prošla výraznou proměnou a mohutným technickým rozvojem.  V dnešní době se jedná o nejtechničtější obor medicíny ve smyslu operačního využití implantátů a toto přináší i velkou náročnost z hlediska znalostí perioperační péče.

 

Knihu můžete zakoupit zde:

http://knihovna.nconzo.cz/rs_shop/index.php?page=detail&artikl=220

 

Z lodiček do traktoru

14.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

z lodicek do traktoruKovbojská romance

Ree Drummondové bylo něco mezi dvaceti a třiceti, studovala a pracovala v Los Angeles,  chodila na suši, cvičila pilates, nosila podpatky a žila jednu z verzí amerického snu. Pak se rozhodla pro změnu – rozešla se se svým stylovým přítelem, zamluvila si garsonku v Chicagu, kde hodlala začít nový život právničky v prestižní kanceláři, a odjela si na pár týdnů odpočinout do domu svých rodičů v Oklahomě. Právě tam potkala v baru svého kovboje – drsného chlápka se zářivě modrýma očima a brzkými šedinami na skráních. A zažila s ním to, v co nikdy nevěřila – lásku na první pohled.

O jejich romanci a později manželství a rodině začala psát blog, z něhož vznikla tato kniha – pohádkový biografický příběh plný osobitého, někdy trpkého humoru, v němž popisuje jejich seznámení, svatbu, první rok manželského života na obří farmě a narození dítěte. A také potíže s ex-přítelem, který svůj status stále nechce pochopit, osobní finanční krizi, velmi problematické těhotenství, rozvod rodičů a snahu vypořádat se s životem na ranči. Celý článek »

Srdce dvou světů

13.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

srdce dvou svetuNecelý rok po vydání Lesa zbloudilých vychází 3. díl série o Okse Pollockové, jenž byl fanoušky netrpělivě očekáván. Příběh Oksy Pollockové je dlouhý a seznam zemí, kde se dobrodružství Kouzelnosti Mladší budou odehrávat, neustále roste.  Zemětřesení, výbuchy sopek, přívalové deště… Země puká ze všech stran! Oksa a rodina Pollockových prchají z Londýna zaplaveného rozbouřenými vodami Temže, aby našli Bránu do Edéfie, magické země svých předků. Je to jediná šance, jak nastolit rovnováhu světa… Okse, Kouzelnosti Mladší, začíná nebezpečné pátrání, při němž je nucena spojit se s Felony, nepřáteli na život a na smrt, kteří jen čekají na chybu, aby ji mohli zradit. Naštěstí má kolem sebe dobré lidi: úžasnou babičku Dragomíru, tatínka Pavla, jenž se ve vzteku proměňuje v draka, dva kluky, Gustu a Tugduala, kteří soupeří o její srdce, a samozřejmě věrné Foldingoty, Nešiku, Luštěnky a všechny ostatní podivuhodné bytosti… Po tisíci různých nástrah a zvratů se Oksa dostane k tajnému vstupu do Edéfie. Ale aby ho překročila, musí zaplatit strašlivou cenu. A odvážit se do neznáma: co bude na opačné straně Brány? Celý článek »

Cesta sněžných ptáků

13.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

cesta sneznych ptakuVelkolepý, zcela moderně psaný román se odehrává v 11. století a provází čtenáře téměř celým tehdejším světem.

Francouzský žoldák přijme od anglického šlechtice nabídku, aby se vydal do Konstantinopole zachránit jeho syna, který je tam držen jako rukojmí. Mladý rytíř bude propuštěn výměnou za šest mimořádných dravých ptáků, bílých sokolů. Ze všeho nejdříve Vallon míří se svými společníky do Norska, pak putuje přes Grónsko a Rusko k svému cíli. Na dlouhé cestě ho provází řada výrazných postav, například sokolník se schopností porozumět divokým zvířatům nebo nebývale vzdělaný student lékařství, který s sebou tajně nese dokumenty, jež mají vést k objevení pátého evangelia.

Vynikající dobrodružný příběh je napsaný svižně a s fantazií. Skvělý děj dokáže udržet čtenáře v napětí až do poslední stránky.

 

Zakoupit můžete zde: http://www.bux.cz/knihy/107408-cesta-sneznych-ptaku.html

 

Základy moderní pneumoonkologie

07.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Nádory plic, pleury a mediastina představují jedno z nejvýznamnějších témat pro pneumology, onkology, chirurgy, radioterapeuty, internisty, praktické lékaře, odborníky paliativní medicíny a další odbornosti. Výskyt maligních nádorů v této oblasti je alarmující, a to přes veškerá preventivní opatření, jimiž moderní civilizace disponuje – v globálním měřítku zaujímá karcinom plic druhé místo mezi všemi zhoubnými nádory. Pokroky v diagnostice, stejně jako nové terapeutické perspektivy, které přináší inovativní farmaceutický výzkum, však nenacházejí v klinické praxi vždy dostatečnou odezvu. Publikace srozumitelnou a přehlednou formou seznamuje se vším, co by měli pneumologové, onkologové a rovněž Celý článek »

Narozeniny

07.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

Valerie Wyattová je uznávanou odbornicí na elegantní bydlení a životní styl a ve své profesi nemohla dosáhnout více. Její dcera April provozuje vlastní vysněnou restauraci a zákazníci její jídlo milují. Jack Adams je legendou amerického fotbalu, čtyřnásobným vítězem Super Bowlu, členem Síně slávy a v současnosti jedním z nejpopulárnějších sportovních komentátorů. Všechny tři postavy spojuje jediné – zrovna oslavili narozeniny a přemýšlejí o tom, zda daň, kterou za úspěch zaplatili, nebyla příliš vysoká. Valeria, April i Jack jsou totiž až zoufale osamělí.

Knihu můžee zakoupit zde:

http://www.bux.cz/knihy/120960-narozeniny.html

Hektor a tajemství lásky

07.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Smartpress

Volné pokračování dobrodružství mladého psychiatra Hektora. Tentokrát se zamýšlí nad otázkami, se kterými si nevíme rady. Proč se zamilujeme zrovna do toho, kdo o nás vůbec nestojí? Proč často jeden miluje víc než druhý? Proč nemůžeme zůstat zamilovaní navždy? A proč se člověk ve vztahu tak často cítí osamělý?

Při své vzrušující cestě Hektor odhalí, jak komplikovaná i křehká láska je. Ale lze jí vůbec přijít na kloub? A pak, přestože je tak složitá a trýznivá, neměla by navždy zůstat tím, čím je: kouzlem okamžiku, největším štěstím a jedinou chvílí, kdy se naše sny stávají skutečností? Celý článek »

Buď živ třista let

04.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Budu živ tři sta let – tímto veršem básníka Jiřího Žáčka je pojmenovaná kniha, vytvořená pacientskými organizacemi ILCO, LymfomHelp, MammaHelp, OnkoUnie a Osudy.cz. Obsahuje příběhy pacientů s vážným onemocněním. Vážná témata jsou odlehčena povídkami prof. Oskara Andryska a Michala Vaněčka. Smyslem knížky je pomoci lidem, kteří se dostanou do komplikované zdravotní situace. Knížku vydala nadace T-SOFt ETERNITY a nakladatelství MAXDORF.

Knihu můžete zakoupit zde

Hektorova cesta aneb hledání štěstí

04.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Smartpress

„Filozofickou pohádku pro dospělé“ napsal přední francouzský psycholog. Není to odborná psychologická příručka, nýbrž zajímavý román, který se hezky čte, zároveň však přináší víc, než jen příběh – přináší poučení, radost a spokojenost.

Autor vychází ze své dlouholeté praxe psychologa a klade si otázky jako téměř každý v dnešním moderním uspěchaném světě – Proč tak často sníme o šťastnějším životě a nevážíme si toho, který máme? Proč jsou šťastnější lidé chudí či nemocní a nešťastní ti, kterým nic nechybí? Závisí štěstí na osudu, okolnostech, nebo na způsobu, jak na věci nahlížíme? Hledáme štěstí v úspěchu, nebo ve vztazích s ostatními lidmi? Můžeme své štěstí ovlivnit, nebo za vše může osud? A co to vlastně štěstí je? Celý článek »

Kniha líných radostí

04.12.2012 publikoval(a)  
Kategorie Jota

Kniha líných radostí je skvělý regenerační prostředek pro všechny unavené, stresované a obtížemi moderního života vyčerpané čtenáře.
 
Dan Kieran a Tom Hodgkinson, dnes již zavedený britský spisovatel, kterého čeští čtenáři dobře znají prostřednictvím knih Líný rodič, Jak být líný, Jak být volný a Staré dobré časy (všechny vyšly v Nakladatelství JOTA), připravili skromně působící, ale mimořádně příjemnou a čtivou knížku úvah, postřehů a rad, jak si co nejlépe užít život. Spolu s dalšími jedenácti autory z okruhu Hodgkinsonova časopisu Idler nabízí nový, neotřelý pohled na lenošení, jež se v jejich podání stává cestou ke skutečně hlubokým prožitkům a jedinečným způsobem uvažování o světě. Pomocí krátkých, vtipných a současně hloubavých glos oslavují obecně opomíjené činnosti a věci, které moderní společnost vytlačila na samotný okraj našeho vědomí. Vysvětlují, jak si užít posezení na lavičce, bloumání, koukání, lelkování, házení žabek, snění, odpoledního šlofíka nebo vycházku s dětmi. Nemoralizují ani nepoučují. Nabízejí svůj pohled na skutečně důležité hodnoty, bez nichž se z života stává otupující všednodennost.

Kniha líných radostí je výzvou k aktivnímu životu, jehož hlavním smyslem je hledání radosti a štěstí.

Neokázalý návod, jak se dobrat „skutečného“ štěstí.

***
Dan Kieran   
Dan Kieran (*1975) je zástupce šéfredaktora časopisu Idler (Lenoch), jehož zakladatelem a šéfredaktorem je Tom Hodgkinson. Dan rovněž píše a jako jeden ze spoluzakladatelů se angažuje ve vydavatelské platformě Unbound financované z dobrovolných příspěvků. Spolupracoval na řadě knih a pravidelně přispívá do Observeru, Sunday Times, Daily Telegraphu, Timesů a Guardianu. V roce 2008 se podílel na půlhodinovém programu pro stanici BBC Radio 4 s názvem Tři muži v mlékárenské dodávce (Three Men In A Float).
 
Tom Hodgkinson
Tom Hodgkinson (*1968) je britský spisovatel, šéfredaktor časopisu Idler (Lenoch) a autor knih Líný rodič, Jak být líný, Jak být volný a Staré dobré časy (česky Nakladatelství JOTA), v nichž čtenáře seznamuje se svou životní filozofií založenou na hlubokém prožitku z lenošení, které povyšuje na „aktivní nicnedělání“. Přispívá do Sunday Telegraphu, Guardianu a Sunday Times a velmi oblíbené jsou jeho rodičovské sloupky v deníku Daily Telegraph. V současnosti žije s rodinou na farmě v hrabství Devon na jihozápadě Anglie. Pravidelně navštěvuje Českou republiku.
 
Knihu můžete zakoupit zde