27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2013 Leden

Diabetes mellitus a reprodukční funkce

28.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

diabetes melitus a reprodukcni funkceAž do začátku nového tisíciletí byly poruchy sexuálních funkcí u mužů i žen s diabetem spíše přehlíženou problematikou. V posledních letech již je známa řada onemocnění, léků i situací, které přispívají k erektilní dysfunkci. Kromě psychologických onemocnění (deprese, psychózy, úzkostné stavy ap.) jsou to také cévní choroby (periferní vaskulární nemoci a hypertenze), neurologická onemocnění (periferní neuropatie, centrální mozková příhoda a jiné), návyky (kouření, alkohol) a v neposlední řadě právě choroby metabolické, mezi které patří na prvním místě diabetes mellitus, dále pak dysfunkce štítné žlázy, hyperlipidemie, choroby ledvin i jater. Pokud ovšem hovoříme o poruchách reprodukčních funkcí u nemocných s diabetem, zdaleka nejde pouze o sexuální dysfunkce. Celý článek »

CO BY KDYBY…SNĚHURKA NESNĚDLA OTRÁVENÉ JABLKO

28.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

image007Žily, byly… dvě normální děti z normální rodiny v normálním městečku. Desetiletá Abby a sedmiletý Jonáš. Abby si potrpí na pořádek, a až bude velká, chce být soudkyní. A Jonáš – ten má plnou hlavu klukovin, jako třeba vypravit se v noci na výzvědy do sklepa, kde objeví neobyčejné zrcadlo. A pak se stane něco, o čem by se Abby a Jonášovi nezdálo ani v nejdivočejších snech: během jediného okamžiku se děti ocitnou v docela jiném světě – v jednom hodně známém pohádkovém příběhu. A dřív, než stačí zjistit, co se to vlastně děje, podaří se jim tuhle pohádku pořádně zašmodrchat…

Vtipný, napínavý a od začátku až do konce zábavný příběh o tom, co se může stát, když to v pohádce nefunguje podle plánu. První z řady pohádek, které po zásahu zvenčí nežijí už jen svým životem. Po Sněhurce prožije nečekaná dobrodružství v další knize i Popelka.

Knihu můžete zakoupit zde: http://www.jota.cz/pro-deti-a-mladez/co-by-kdyby-snehurka-nesnedla-otravene-jablko/

Deklarace smrti

24.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

deklarace_smrtiVelká Británie, rok 2140. Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika – největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace – každý obyvatel může mít jen jedno dítě… Kdo zákony poruší, bude potrestán.
Celý článek »

Škola milostných chutí

23.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

skola milostnych chutiJemná a něžná oslava jídla a přátelství

Lilian má vášeň pro vaření už od dětství. Tehdy si poprvé uvědomila, že její zájem může být i něčím víc. Vaření je totiž spjato nejen s různými druhy chutí, sama příprava může být zároveň i magií.

Příběh sleduje osudy osmi studentů, kteří chodí pravidelně každé pondělí do Lilianiny restaurace na kurzy vaření. Brzy ale vysvitne, že každý hledá kromě lekcí vaření ještě něco jiného. Mladá matka Claire bojuje s požadavky své rodiny, italská designérka Antonia se snaží adaptovat na život v Americe, Tom se pokouší vypořádat se smrtí své ženy…

Kolorit kurzů vaření vytváří hlavní postava – šéfkuchařka Lilian, která učí své studenty zvládat přípravu náročných pokrmů. Prostřednictvím chutí a vůní se ale s lidmi děje něco zvláštního. Brzy zjišťují, že díky způsobům přípravy jídel se dozvídají cosi nového i sami o sobě a světě kolem nich. Celý článek »

Neslušná sázka

16.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

neslusna sazkaLord Harry Traemore chce život prožít hýřením a radovánkami. Když je však princem regentem označen za jednoho z „nemožných starých mládenců“ a zatažen do nemravné sázky, bude muset napnout všechny síly, aby si svobodu uchránil. Pravidla jsou skandálně jednoduchá: ten mládenec, jehož milenka bude označena „nejrozkošnější společnicí“, může zůstat navěky svobodný. Jen stěží uvěřitelná shoda okolností mu do cesty přivede lady Molly Fairbanksovou. Molly je sice nesmírně přitažlivá, ale s Harrym mají už od dětství více než rozporuplný vztah. A navíc – Molly rozhodně nemá náladu na hry… První kniha ze série „Nemožných starých mládenců“ americké autorky Kieran Kramerové.

Tuto novinku můžete zakoupit zde: http://www.bux.cz/knihy/119949-neslusna-sazka.html

Revmatologie

16.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

revmatologieModerní učebnice základního významu pro specializační vzdělávání v oboru revmatologie i pro jeho další rozvoj v České republice. Přes svůj úctyhodný rozsah se kniha vyznačuje dokonalou přehledností a srozumitelností, k čemuž přispívá fakt, že kniha je tištěna plnobarevně na křídovém papíru a obsahuje několik set barevných ilustrací. Hlavní autor této učebnice, prof. MUDr. Karel Pavelka, DrSc., vytvořil autorský kolektiv z předních specialistů oboru v naší zemi. Kniha v plné míře odráží dynamický rozvoj oboru v posledních 10 letech se všemi pokroky v diagnostice i terapii. Učebnice je určena především revmatologům, kterým by měla sloužit jako základní zdroj informací pro všechny stupně specializačních zkoušek i pro každodenní klinickou a ambulantní praxi. Učebnice je vhodná rovněž pro internisty a ortopedy, doporučit ji lze i praktickým lékařům. Celý článek »

Šťastné a (nejen) veselé

10.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

zeny s nadhledemNové špeky ze života Kláry Huttové

Od autorky bestselerů Největší špeky mýho života a Sakra, chlapi, proč mě nechcete?

Volné pokračování knihy Největší špeky mýho života po šesti letech. Čtyřicetiletá londýnská novinářka Klára vypráví s vtipným nadhledem o peripetiích života v novém manželství.

Druhý manžel, třetí dítě, několikrát rozvedená vlastní matka, pár nevlastních sourozenců a k tomu rozvětvená irská rodina z manželovy strany – to je realita Klářina hektického života několik let po rozvodu s prvním manželem, který je nyní jejím nejlepším kamarádem. Příběh se odehrává během tří po sobě jdoucích Vánoc, kdy se Klářina početná rodina i nejbližší přátelé scházejí u jejího stolu. Tradiční oslavy se však občas zvrtnou neočekávaným způsobem a mohou řádně zamíchat osudy všech zúčastněných.

Humorné vyprávění o lásce a sexu v každém věku, o tom, jak udržet funkční manželský život i s několika dětmi, jak se vypořádat s příliš emancipovanou vlastní matkou a jak si při tom všem udržet zdravý rozum a nezbláznit se. Celý článek »

Toskánská vinice

10.01.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

toskanska viniceDůvěrné a veselé autobiografické vyprávění o tom, jak dva troufalí Newyorčané proměňovali opuštěnou ruinu v pohádkový domov a světoznámé vinařství. V Toskánské vinici putujeme spolu s Mátéo¬vými – malířkou Candace a spisovatelem Feren¬cem – po klikatících se, cypřiši lemovaných toskánských silničkách až do starobylého horského městečka Montalcina, které je domovem proslulého Brunella. Zde Mátéovi kupují klášter ze 13. století na kopci obklopeném 60 akry lesů, olivových hájů a potenciálních vinic. Ferenc Máté nás provádí nejrůznějšími příhodami a nehodami, které přináší rekonstrukce osm set let starého domu a budování vinařství, od krocení splašeného traktoru, přes výsadbu 15 akrů vinic a Vendemmii – první sklizeň, následovanou vzrušující výrobou vína, Celý článek »