27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2013 Červenec

Granáty

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

granatyVypráví příběh schovanky Věrušky a jejího moudrého, laskavého a milujícího vychovatele, faráře Doležala. Po farářově zatčení Věruška přichází do Prahy do bohaté rodiny farářovy sestry Márinky. Ústrky, pohrdání a ponižování, které Věra v této rodině zažije, ji nakonec donutí bohatý Pekárkův dům opustit. Mezitím ovšem klíčí mezi ní a synem Pekárkových Waldemarem sympatie a náklonnost, ze které se pomalu vyvijí láska. Důležitou úlohu zde sehraje rodinný šperk – náhrdelník z granátů…
Příběh plný nečekaných dějových zvratů a překvapení potěší každého čtenáře.

Druhé vydání.

Koupit zde: http://www.jota.cz/javorice/granaty-02/

Zdravé břicho – klíč k vitalitě

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

zdrave brichoZdraví máme podle Pallardyho metody doslova ve svých rukou. Samoléčbou můžeme odstranit únavu, zbavit se nadváhy, celulitidy, sexuálních potíží, deprese, nespavosti a bolesti zad. Pallardyho kniha otevírá nové možnosti, jak se uzdravit. Jeho metoda nám umožňuje zvládat stres. V případě srdečních, infekčních nebo virových chorob, při kloubním revmatismu i nádorových onemocněních dokáže stabilizovat stav pacienta, ulevit mu od bolesti a pomoci v práci ošetřujícímu lékaři.

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/144061-zdrave-bricho-klic-k-vitalite.html

Diabetes mellitus a inzulinová rezistence, dyslipidemie, hypertenze, dna

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

DM a inzulinová rezistence, dyslipidemie, hypertenze_obálka_kDiabetes mellitus 2. typu patří k nejzávažnějším zdravotním problémům současnosti jak z hlediska mortality, tak s ohledem na náklady vynakládané na zdravotní péči. K naléhavosti celého stavu však přispívá zejména skutečnost, že u velké části nemocných je DM2 provázen rovněž dyslipidemií a hypertenzí, tedy dalšími stavy podstatně zkracujícími očekávanou délku života a snižujícími kvalitu života. Velkým problémem výše uvedených stavů je jak jejich epidemický charakter, tak tendence k samovolnému zhoršování. Jinými slovy, čím později začneme nemocného účinně léčit, tím menší bude výsledný efekt léčby. Moderní medicína naštěstí vyvíjí velmi účinné terapeutické postupy, ty však pacientům přinesou užitek jen v rukou lékaře, který dobře chápe problematiku těchto stavů, včetně souvislostí mezi nimi. Nová publikace z edice Současná diabetologie přináší nejmodernější poznatky ve velmi dobře srozumitelné formě, která nepochybně osloví jak diabetology, tak internisty dalších specializací a jistě i všeobecné praktické lékaře.

Koupit zde: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/261/

Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné

24.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

veverky z central parkuVolné pokračování Žlutých očí krokodýlů a Pomalého valčíku želviček je konečně tady!

Poslední díl mimořádně úspěšné trilogie od nejlepší francouzské autorky roku 2007.

V posledním dílu rozsáhlé trilogie populární francouzské autorky (podle deníku Le Figaro z února 2013 je na třetím místě v prodeji knih ve Francii) se znovu setkáváme se známými postavami, jejichž osudy jsme sledovali na stránkách obou předchozích dílů. S hlavní hrdinkou Joséphine a jejími dvěma dcerami Hortense a Zoé, matkou Henriettou, nejlepší přítelkyní Shirley, ale i s ostatními románovými postavami, které jsou s rodinou Cortèsových nějak spjaty. Dočkáme se rozuzlení podivuhodných zápletek, do nichž je zavedla rozhodnutí v různých – a někdy dost překvapivých – životních situacích, a nakonec se dozvíme i to, nač jsme byli zvědaví od chvíle, kdy jsme si poprvé přečetli titul této knihy: Proč vlastně bývají ty veverky v New Yorku v pondělí smutné.
A nakonec ještě zpráva pro ty, kteří si tři generace ženských hrdinek z knih Katherine Pancolové oblíbili: Režisérka Cécile Telermanová začala ve Francii natáčet film Žluté oči krokodýlů, s Julie Dépardieuovou (Joséphine) a Emmannuelle Béartovou (Iris) v hlavních rolích. Celý článek »

Medical English in Stomatology II.

24.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

MEDICAL ENGLISH_OBALKA_II_03 - tisk.inddDruhý díl úspěšné moderní učebnice lékařské angličtiny určené stomatologům a studentům zubního lékařství, vhodné rovněž pro dentální hygieniky a střední zdravotnický personál ve stomatologii. Podobně jako u prvního dílu čtenáři ocení skutečně soudobou terminologii užívanou stomatology v anglicky mluvících zemích. Další předností této moderní učebnice je rozsáhlá slovní zásoba mapující podrobně všechny aspekty práce ve stomatologické ordinaci, a to jak z pohledu lékaře-stomatologa, tak dalších profesí zubního lékařství. Samozřejmostí je důsledné uvádění přepisu výslovnosti jak přímo v lekcích, tak v souborném anglicko-českém a česko-anglickém slovníku na konci knihy. Významným prvkem knihy jsou prakticky zaměřená cvičení odborné konverzace a velmi obsažné tematické slovníky za každou lekcí. Nedílnou součástí knihy je i obsáhlý klíč k překladům.

Koupit zde: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/198/

CO BY KDYBY: Popelka neobula střevíček

24.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

co by kdyby popelkaHledáš-li pomocnou ruku, najdeš ji na konci ramene!  Další z neotřelých pohádkových příběhů Sarah Mlynowské tentokrát zavede Abby a Jonáše do pohádky o Popelce. Sourozenci si dávají veliký pozor, aby něco nepokazili, jenže se jim to zase nepovede, a vypadá to, že se žádný happy end konat nebude. S tím se Abby ovšem nehodlá smířit a je rozhodnutá udělat vše pro to, aby Popelka dosáhla svého štěstí. S její pomocí se z Popelky, trpně snášející svůj osud, stane podnikavá dívka odhodlaná vzít štěstí do vlastních rukou…

Vtipný, napínavý a od začátku až do konce zábavný příběh o tom, co se může stát, když to v pohádce nefunguje podle plánu. Druhá z řady pohádek, které po zásahu zvenčí nežijí už jen svým životem. Po Sněhurce teď prožije nečekaná dobrodružství i Popelka. Celý článek »

Praktická psychiatrie

24.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Maxdorf

Praktická psychiatrie 04-TISK.inddModerní příručka pro každodenní psychiatrickou praxi – jak v ambulantních podmínkách, tak v prostředí lůžkových oddělení. Důraz je kladen především na precizní zvládnutí symptomatologie a z ní vyplývající schopnost stanovit diagnózu v rámci psychiatrické syndromologie i v klasifikačním systému DSM IV/MKN 10. Zásadní místo v knize zaujímá terapie – symptomatická i kauzální. Podobně prakticky orientovaná publikace dosud na českém knižním trhu chyběla.

Koupit zde: http://eshop.maxdorf.cz/kniha/200/

Zahořklá megera

20.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

zahorkla megeraZcela upřímná a otevřená zpověď ženy, která je konfrontována s mateřstvím a rodinným životem.

Sára je třicetiletá novinářka, která žije se svým manželem a dítětem ve Stockholmu. Jednoho zoufalého dne měsíce ledna sedí v letadla na cestě do Tenerife, kam se rozhodla uniknout alespoň na týden.

Uvědomuje si, že ačkoliv jí je teprve 30 let, stává se z ní pomalu ale jistě – zahořklá megera. Netouží už po ničem, než aby byla konečně sama. Na klíně má kopii knihy Ericy Jongové: Strach z létání.  Přeje si, aby se rok 2005, v němž žije, posunul o celých 30 let zpátky.

Nikdy předtím vlastně nechtěla nic v životě změnit – a o lásce přitom snila jako každá žena. Ale teď tu sedí a přemýšlí o všech těch nespravedlnostech, co se jí přihodily. Šíleně toužila po lásce a chtěla mít svou skvělou rodinu. Myslí při tom na všechny ženy, které zná, co věnovaly veškerou energii své rodině, tomu rodinnému peklu – děděné z generace na generaci… Celý článek »

77 výletů na tajemná místa v Čechách

20.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Euromedia

77 vyletu na tajemna mista v cechachDalší díl výletní série, který čtenářům tentokrát nabídne tipy na výpravy k tajemným a nevšedním způsobem jedinečným místům naší vlasti. Plnobarevná publikace zahrnuje 77 proslulých i méně známých tajemných míst na území Čech. Jednotlivé kapitoly kromě popisu trasy a místních zajímavostí obsahují i pověsti a legendy, které jsou s místy spjaté. Praktická publikace pro celou rodinu.

Koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/129357-x77-vyletu-na-tajemna-mista-v-cechach.html

Srdce na háčku

17.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Jota

srdce na hackuPro všechny, kdo to chtěli vzdát, ale rozhodli se, že to ještě zkusí …

Faith Robertsová se ve svých 34 letech od ostatních žen svého věku nijak zvlášť neliší. Pravda, její výstřih by mohl být o něco působivější a taky je pořád nezadaná, ale v práci je v jednom kole, má normální, dysfunkční rodinu, kamarádku s klinickou depresí a mladší sestru, která dostane od partnera k zásnubám silikonová prsa. Takže nic mimořádného. Kdysi si Faith představovala, jaké to bude, až se zamiluje. Ale to už je hodně dávno.
Ne že by v životě nechtěla vidět to dobré, jen se den co den v práci potkává s tím špatným. Faith pracuje jako právní poradkyně v krizovém centru pro ženy a příběhy o tom, jak se láska zvrtla, slyšela tolikrát, že už sotva stojí na nohou. To pak není těžké rezignovat na všechny ty velké pojmy, jako je láska, naděje a víra, natožpak na šanci, že se jí podaří nechat se pořádně ostříhat nebo potkat alespoň napůl normálního chlapa. Celý článek »