27.04.2024 | Svátek má Jaroslav | Zítra Vlastislav

2014 Říjen

Václav Havel

25.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Práh

havelPrvní životopis Václava Havla, jediný, který Havel sám autorizoval, právě vychází v nově revidovaném a rozšířeném vydání.

OD UTOPIE K REALITĚ

Eda Kriseová nejen že znala Havla s disentu, ale byla u toho, když se stal prezidentem, a strávila s ním první dva roky na Hradě. Dvacet tři let pak zůstala v ústraní a o této své zkušenosti příliš nemluvila. Zdá se, že čas přišel právě nyní, kdy je tomu už dvacet pět let, co se normalizační režim v Československu zhroutil.

V eseji Od utopie k realitě, která je zároveň doslovem k právě vycházejícímu životopisu, zdůvodňuje své tehdejší i současné postoje, přibližuje nám, co všechno jako náhle vládnoucí „amatéři“ na Hradě prožívali a s čím se museli potýkat, ale také se zamýšlí nad směřováním naší společnosti. I díky tomu je nové vydání autorizovaného životopisu Václava Havla jedním z významných edičních počinů k 25. výročí Sametové revoluce.
Celý článek »

Neměnnost leopardích skvrn

24.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Paseka

nemennost-leopardich-skvrn„Všechny tyhle příběhy jsou pravdivé, ale někde jinde.“ Co všechno musí autor obětovat, aby se proslavil? A dá se vůbec dobře psát, a přitom zůstat sám sebou? Beznadějně nespolehlivý – ale beznadějně upřímný – vypravěč tohoto důmyslného románu chtěl být odjakživa spisovatelem. A tak pokukuje nejen po půvabech svůdné dívky Evelyn, ale především po úspěchu svého talentovanějšího kamaráda Juliana. Jenže když se přátelé fatálně rozhádají, Jansmův hlavní hrdina se ve snaze psát pravdivě začne zaplétat do nekonečné sítě lží… Jazzové kluby na Manhattanu, vesnice na Srí Lance, Island, Dubaj, černá Afrika – závratný děj omotává celý svět a na čtenáře vyskakují příběhy jak z ruské matrjošky. Neměnnost leopardích skvrn je nejen příběhem o vyprávění příběhů, v němž zaznívají ohlasy Fitzgeralda, Čechova, Hemingwaye, Kafky a mnoha dalších mistrů, ale především oslavou umění. Nápaditou, zábavnou, dojemnou i nevídaně vtipnou.
Celý článek »

Upíří deníky – Vykoupení

22.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

upiri deniky-vykoupeniSedmnáctý díl série Upířích deníků… Elena Gilbertová umírá. Strážkyně jí však nabídnou výjimečnou šanci: začít úplně znovu. Od chvíle, kdy se Elena poprvé setkala s bratry Salvatorovými, způsobila její láska k nim nekonečnou řadu úmrtí a destrukce. Pokud se Elena dokáže vrátit do okamžiku, kdy se poprvé s Damonem a Stefanem setkala a zabránit tomu, aby zabíjeli lidi, bude žít.
Celý článek »

Globální samoobsluha / Stone Brad

22.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Práh

globalni-samoobsluha-stone-brad„Jeff Bezos je jedním z největších vizionářů a soustředěných, houževnatých inovátorů naší doby, a podobně jako Steve Jobs mění celá průmyslová odvětví. Brad Stone v této dobře zdroji podložené a čtivé knize výmluvně zachytil jeho zápal a genialitu.“
* Walter Isaacson, autor knihy Steve Jobs
Celý článek »

Přileťte s dětmi osídlit jejich vlastní Dětskou planetu

19.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

detska-planeta-2014

Přileťte s dětmi osídlit jejich vlastní Dětskou planetu a objevte v ní městečko Hasbro!

Již tradičně se na Výstavišti v pražských Holešovicích bude konat veletrh hraček, her a dětských potřeb. Ten letošní proběhne v termínu od 13. do 16. 11. 2014 pod názvem DĚTSKÁ PLANETA 2014. Můžete zde nakoupit vánoční dárky za skvělé veletržní ceny a zároveň si Vaše děti užijí skvělou zábavu, protože si na své planetě budou moci hrát, hrát a hrát, seč jim budou síly stačit.
Celý článek »

Longbourn

19.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Paseka

longbournUtajené osudy a lásky hrdinů románu Pýcha a předsudek

„Bakerová dokázala zdánlivě nemožné: zmocnila se světa Jane Austenové.
Fantastické dílo.“ – Guardian

Služka Sára si na longbournském panství zvykla dřít do úmoru a oplátkou dostávat pramálo. Jenomže každodenní život služebnictva, jehož pravidla neurčují pouze něžné srdce a železná vůle hospodyně paní Hillové, ale především omezené příjmy rodiny Bennetovy, už záhy obrátí vzhůru nohama příchod nového komorníka Jamese Smithe, který s sebou přinese tajemství a vůni moře. V georgiánské Anglii existuje svět, který mladé dámy zvyklé na salony a taneční sály nikdy nepoznají: svět bídy, lásky a krvavých válek. Kniha Longbourn je holdem spisovatelce Jane Austenové, jejž ocení nejen ti, kdo si oblíbili hrdiny jejích duchaplných románů.
Celý článek »

Tetování krví – Nalezenec

10.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

tetovani krvi-nalezenecPolokontinent – země plná nebezpečí, nástrah, krvelačných příšer a drsných bojovníků, kteří jim musí čelit. Stane se jedním z nich i chlapec s dívčím jménem Rosamunda?

Nalezenec vyrůstající v útulku je díky svému jménu terčem posměchu svých vrstevníků. Sní o tom, že se stane námořníkem, ale je vybrán pro úplně jiné povolání. Má se stát císařským lampářem. Vydává se na dobrodružnou cestu do Železné bašty, lampářské pevnosti, kde má podstoupit výcvik. Během putování divokou krajinou poznává Evropu, věhlasnou fulgarku, která právě v souboji s nebezpečnými netvory ztratila svého pomocníka. Stane se Rosamunda jejím pobočníkem, nebo se přece jen rozhodne vydat na dráhu lampáře? Jaká bude jeho volba?
Celý článek »

Hříšné tajnosti – Ovládnutá

08.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

hrisne tajnosti-ovladnutaPohádka pro dospělé plná bouřlivých citů, erotiky a smyslnosti vrcholí… Lizzie a John si naplno užívají vášnivého, nespoutaného a pikantními praktikami kořeněného sexu. Život nemůže být krásnější a Johnův milionový majetek je jen sladkou třešničkou na dortu. Když se však na scéně objeví Johnova bývalá láska, do jejich bezstarostného vztahu se začne vkrádat nejistota.

Skutečně John Lizzie miluje nebo si s ní jen plní své erotické představy a touhy?

I když John požádá Lizzie o ruku, není jisté, komu ve skutečnosti patří jeho srdce. Lizzie prožívá peklo. Do Johna se zamilovala zcela nečekaně. Co když o svou lásku i zcela nečekaně přijde?
Celý článek »

Simpsonova knihovna moudrosti: Homerova kniha

06.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Jota

simpsonova-knihovna-moudrosti-homerova-knihaVšechno, co jste kdy chtěli vědět o životě Homera Simpsona, ale báli jste se zeptat.

Homer Simpson je průměrňák, typický americký moula, ale taky oddaný manžel a milující táta, přítel piva a televize. To asi všichni víte. Ale zajímá vás víc? Třeba co se Homerovi denně honí hlavou nebo jak to v té hlavě vypadá? Pak jste tu správně! Otevírá se před vámi kus simpsonovské moudrosti – kniha, v níž se dozvíte všechno, co jste kdy chtěli vědět o životě Homera Simpsona, ale možná jste se na to báli zeptat, nebo dokonce pomyslet. Jestli chcete poznat skutečného Homera Simpsona, jeho nejtajnější sny a děsy, oblíbená místa a dosud neprozkoumaná zákoutí jeho duše, stačí otevřít tuto knihu a nechat se pohltit barevnými stránkami zabydlenými známými tvářemi ze starého dobrého Springfieldu. Uvidíte Homera, kterého jste ještě nikdy neviděli, poznáte tajemství Homerovy ledničky i ty věci, co zní jako jídlo, ale vůbec nejsou k snědku! Vydáte se na procházku historií jeho života, zjistíte, co dělá, když má volno, a kde rád tráví čas, nebo jaká je jeho oblíbená píseň. Blíže poznáte jeho přátele i nepřátele, čeká na vás dokonce Homerovo mládí a zlatá sedmdesátá léta, ale hlavně – spousta srandy! Stačí se ponořit do Homerovy knihy a smát se přestanete až na konci.
Celý článek »

Kamarádníček pro NEJLEPŠÍ KÁMOŠKY

06.10.2014 publikoval(a)  
Kategorie Fragment

kamaradnicek pro nejlepsi kamoskySešit plný zábavy s dárečkem pro tebe a tvoji nejlepší kamarádku!

  • nalepujte společné fotografie
  • zapisujte, co vás baví
  • udělejte si testíky
  • vyzkoušejte prima hry a hádanky

2 krásné náramky přátelství jako dárek!
Daruj jeden náramek svojí kámošce a noste obě stejný.
Celý článek »